adscode
adscode

Samsung Geleceğin Mucitleri Yarışması’nda Doğa Koleji’ne iki ödül

​İnavasyon Haftası dolayısıyla TİM tarafından düzenlenen etkinliklerde Bornova Doğa Koleji 7. sınıf öğrencileri Ayşegül Çelik “Samsung Geleceğin Mucitleri Yarışması”nda Türkiye birincisi olurken, Mavişehir…

Samsung Geleceğin Mucitleri Yarışması’nda Doğa Koleji’ne iki ödül
Eğitim
İnavasyon Haftası dolayısıyla TİM tarafından düzenlenen etkinliklerde Bornova Doğa Koleji 7. sınıf öğrencileri Ayşegül Çelik “Samsung Geleceğin Mucitleri Yarışması”nda Türkiye birincisi olurken, Mavişehir 2 Kampüsü’nden Yahya Uyrum ise mansiyon ödülü kazandı. 

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) düzenlediği Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası, alanında fark yaratan başarılı isimleri buluşturdu. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın katılarak ödül verdiği törende Samsung Geleceğin Mucitleri Yarışması’nda dereceye giren Doğa Koleji öğrencileri projeleriyle ilgi gösterdi.

Halk oylaması ve jüri değerlendirmesini başarıyla tamamlayan ve büyük finalde yarışan İzmir Bornova Doğa Koleji 7. sınıf öğrencisi Ayşegül Çelik, hazırladığı ‘Gaz Alarmında Tam Güvenlik’ projesiyle Türkiye birincisi olurken, Mavişehir 2 Doğa Koleji 7. Sınıf öğrencisi  Yahya Uyrum "Çamaşırlozet" projesiyle mansiyon ödülü kazandı. 

İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’dan ödülünü alan Ayşegül Çelik, “Gaz Alarmında Tam Güvenlik” projemle gaz kaçağı ve yangın gibi tehlikelerden korunmayı amaçladım. Bu projeyi  geliştirirken laboratuvar ortamında sürekli olarak danışman öğretmenim Ümran Gül Akyollu’nun desteğiyle farklı varyasyonlar deneyerek amacıma ulaştım. Ödüle layık görüldüğüm için çok mutluyum” dedi. 

 

Ödül töreninde öğrenci ve öğretmenleri tebrik eden Kalkınma Bakanı Elvan, başarılarının devamını diledi. Yaratıcı projelere imza atan öğrencileri kutlayan Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, “Bilimsel alanda yapılan çalışmalarda adımızı duyurmak çok gurur verici” dedi. 

 

KUTU

Ayşegül Çelik’in, projesinde gaz alarmına “Alev hücresi” bölümü eklenerek bir gaz kaçağı meydana geldiğinde gaz alarmı sesli ikaz verip gazın kesilmesi sağlandı. Böylece, mekân içerinde bulunan ve tehlike oluşturan gazın tükenerek alevin bu bölümden dışarı çıkması engellendi. Alev bu bölümden dışarı çıkamadığından patlama ve yangın meydana gelmesi önlendi. 

 

KUTU

Yahya Uyrum’un "Çamaşırlozet" projesinde çamaşır makinesinden çıkan atık suyun bir depoda toplandıktan sonra tuvalet rezervuarına aktarılarak su tasarrufu sağlanması amaçlandı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)