adscode
adscode

Sanayi Bölgesinde Eğitim Çileye Dönüştü

Kendi kaderine terk edilen okullar;

Sanayi Bölgesinde Eğitim Çileye Dönüştü
Okullardan Haberler
'Merhaba,
 
Sizlere bir köyün, ki sözde artık merkeze bağlı bir mahallenin, öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin, annelerin, babaların çilesinden söz etmek isterim,
 
http://mebk12.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/27/01/735102/iletisim.html?CHK=584140e3da1a216917b8a458b25061b2
 
Gaziantep ilinde, Şehitkamil merkez ilçesine bağlı Atabek Mahallesinde bulunan Atabek Ortaokulunda öğrencilerin, öğretmenlerin ekte bulunan resimlerde de görüldüğü üzre zehir soluyarak eğitim ve öğretime devam ettikleri bu köy, Organize sanayi fabrikalarının kirlettiği atmosfere maruz kalmakta ve köy içerisinden akan dereden belirli ve gözle görülür derecede zehir akmaktadır. Bu köyde yapılan hayvancılık ve tarım faaliyetleri de ziyadesiyle nasibini almış, toprağın zehre doyurulması, insanın zehre doyurulması çalışmalarına aralıksız devam edilmektedir. Bu konuda yetkililere defalarca başvuran, defalarca şikayet dilekçeleri veren köy halkı hiçbir ilerleme kaydedememiş, halen eğitim bu koşullarda devam etmekte ve tüm öğrenciler o köyde ikamet edip okullarında eğitim görmeye, sağlıkları ve gelişimleri, tabiri caizse organize sanayi bölgesinde oturmanın fıtratına bağlanarak kendi kaderlerine emanet edilmişlerdir.
 
Okulda bir temizlik görevlisi yoktur, öğretmenler kendi çabalarıyla temizliklerini sağlamaktadır. gözle görülür derecede toz ve pislikten vücutları daha hassas olan öğretmenlerimiz arasında alerji olanlar, ateşler içinde yatmış olanlar ve 1 aydan fazla süre kendilerini toparlayamayanlar olmuştur, ki daha o köyde ikamet eden, o köyde doğan çocuklar, o köydeki öğrencilerde bu koşullardan nasibini almaktadır.
 
Yıllardır eğitim öğretim sisteminin bu kadar içinde olan ve Saygı duyduğum ve Sevdiğim bir insan olarak sizlerden bu konuda ufak da olsa bir destek, bir yol, bir öneri sunmanızı rica etsek, bir köy halkı adına, yeni doğmuş bebekler adına, öğrenciler adına, öğretmenler adına.
 
Şimdiden Çok Teşekkür Ediyoruz Sizlere'


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)