adscode
adscode

SANKO ÜNİVERSİTESİ

SANKO ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Kurucu: Sani Konukoğlu Vakfı 

Rektör vekili: Prof. Dr. Güner Dağlı

Kuruluş tarihi: 2013 

Bulunduğu il: Gaziantep

Akademik birimleri: Tıp ve Sağlık Bilimleri olmak üzere iki fakültesi bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 957 öğrencisi var.

Akademik personel sayısı: 86 akademik personel görev yapıyor.

Burs olanakları: Tam Burs, Başarı Sıralaması Ücret Muafiyeti, Başarı Sıralaması Harçlıkları, Şehit ve Gazi Çocuğu İndirimi, İlk Tercih İndirimi, Başarı Bursu, Kardeş İndirimi bulunuyor.

Öğrenci kulübü sayısı: 17 öğrenci kulübü faaliyet gösteriyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus’a dahil. 

Öğrenim ücretleri: Tıp 46.200 TL; diğer bölümler 16.500 TL ile 20.900 TL aralığında. 

Öğrenciler neden sizi seçsin? 

Biz Sanko Üniversitesi olarak diğer üniversitelerden farklı olduğumuzu düşünüyoruz. Çünkü kuruluş amacımız farklı. Çok öğrenci alıp, çok büyüyüp, ticari kazanç elde edelim gibi bir kaygımız yok. İnsanımıza insan onuruna yakışır kalitede sağlık hizmeti veren profesyoneller yetiştirmek gayretindeyiz. Kaliteli sağlık profesyoneli yetiştirmek, yaptığımız işin altına imzamızı gururla atabilmek için yola çıktık. 

Ayrıca eğitim anlayışımızla da farklıyız. Ezbere dayanmayan, bilgiyi neden öğrendiğini, bilginin nerede kullanılabileceğini de öğreten bir anlayışla eğitim veriyoruz. İstiyoruz ki öğrencilerimiz bilgiyi öğrenirken, bilgiye ulaşmayı da öğrensinler, bilgiyi üretmeyi de öğrensinler.

Akademik kadrosunda uluslararası başarılı deneyimleri olan hocalar yanında, her ay ABD’de başarı kazanmış bir Türk Bilim insanı da üniversitenin misafiri olarak gelip, öğrencilerle tanışmakta, onlarla birikimlerini ve deneyimlerini paylaşmaktadır. 

Eğitim dili Türkçe olan Sanko Üniversitesi’nde, yoğun bir İngilizce dil eğitim programı hazırlanmış olup, öğrencilerimizin hazırlık sınıfı okumuşçasına İngiliz diline hakim olmaları planlanmaktadır. Daha birinci sınıftan itibaren öğrenciler, akademisyenler rehberliğinde bilimsel araştırma ile tanıştırılarak, sadece hizmet üreten değil aynı zamanda bilimin gelişmesine katkıda bulunabilecek gençler olarak yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda öğrenciler tarafından yapılan araştırmaların çoğu, uluslararası katılımlı kongrelerde de sunulmuştur.  

İletişim bilgisi: www.sanko.edu.tr    


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)