adscode
adscode

Sanko Üniversitesi Kapılarını Açıyor

Bu yıl eğitim ve öğretime başlayacak olan Sanko Üniversitesi’nin sağlık alanında bölgeye önemli bir hareketlilik getirmesi bekleniyor.

Sanko Üniversitesi Kapılarını Açıyor
Üniversite
Sanko Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Gaziantep’i ve bölgeyi sağlık alanında bir üst aşamaya taşımak istediklerini ve asıl hedeflerinin ise Sanko Holding Onursal Başkanı ve SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun “Ortadoğu bölgesinde birinin başı ağrırsa aklına ilk Sanko Üniversitesi’nin gelmesi lazım” sözleriyle özetledi.

Bu yıl eğitim ve öğretime başlayacak olan Sanko Üniversitesi’nin sağlık alanında bölgeye önemli bir hareketlilik getirmesi bekleniyor. Sanko Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Türkiye’nin yeni bir üniversiteye kavuştuğunu ifade ederek, “Öncelikle sağlık alanında tematik bir üniversite olacağız. Sağlık alanında eğitim verirken sağlık hizmeti de vereceğiz. Sağlık konusunda araştırmalar yapıp ilim üreteceğiz” dedi.

Gaziantep’in bir marka şehir olduğunu ve ürettiği ürünü çok iyi pazarlayabildiğini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Sınav, “Gaziantep yaklaşık 200 civarında ülkeye ihracat yapıyor. Her alanda çok iyi olan Gaziantep’in sağlık alanında da başarılı olması gerektiğine inanıyorum. Gaziantep’te üniversite tarihi 1970’lı yıllara dayanıyor. Cumhuriyet dönemi Gaziantep’inde büyük bir potansiyel var. Bu potansiyel çok iyi bir şekilde kullanılmış, bir yere kadar gelmiş ama bunun dışında markalaşılamamış. SANKO Üniversitesi’ni kurmaktaki amacımız uzman olduğumuz iyi yaptığımız bu işte Gaziantep’i ve bölgeyi bir üst aşamaya taşımak. Sağlık sektöründe ve sağlık eğitiminde bunu yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Sanko Üniversitesi’nin hedeflerini de Sanko Holding Onursal Başkanı ve SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun bir sözü ile özetleyen Rektör Prof. Dr. Sınav, “Sayın Abdulkadir Konukoğlu bey üniversitemizin kuruluş sürecinde yaptığımız bir toplantıda şunları söyledi, ‘Ortadoğu bölgesinde birinin başı ağrırsa aklına ilk Sanko Üniversitesi’nin gelmesi lazım.’ Bu çok güzel bir hedeftir. Bizim de istediğimiz aslında bu. Bütün hesaplarımızı da buna göre yapıyoruz. O nedenle mümkün olduğunca yurt dışı tecrübesi olan hocalarla çalışıyoruz” diye konuştu.
Hedeflerin uzun vadeli olduğunu ve başarı ile sonuçlanabileceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Sınav, “İyi bir kadro kurup sadece Gaziantep ve çevresinde değil biraz da sınırların dışına çıkmak istiyoruz. Tabi bu biraz uzun vadede gerçekleşecek bir hedeftir. Bugün yarın olacak bir şey değildir. O uzak hedefi de yakalamak istiyoruz. Özellikle Ortadoğu’da ses getiren, yaptığı işi önemseyen iyi bir tıp üniversitesi olmak istiyoruz” dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)