adscode
adscode

Şanlıurfa'da 600 öğretmen hakkında soruşturma!

Şanlıurfa'da, KESK'e bağlı sendikalara üye 600 öğretmen ile 50 sağlık çalışanı hakkında katıldıkları grev ve basın açıklamaları nedeniyle soruşturma açıldığı öne sürüldü.

Şanlıurfa'da 600 öğretmen hakkında soruşturma!
Eğitim
ŞANLIURFA'da, KESK'e bağlı sendikalara üye 600 öğretmen ile 50 sağlık çalışanı hakkında katıldıkları grev ve basın açıklamaları nedeniyle soruşturma açıldığı öne sürüldü. KESK'e bağlı sendikalara üye bir grup, öğle saatlerinde Atatürk Bulvarı üzerinde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Ellerinde; 'Savaşa, baskıya ve soruşturmaya hayır' yazılı pankart taşıyan grup adına konuşan Sağlık Emekçileri Sendikası Şube Sekreteri Mehmet Ali Coşkun, sendika üyesi kamu çalışanlarının soruşturmalar ile sindirildiğini ifade etti.

Kendilerine yönelik uygulanan, baskı ve sürgün ile işten atma politikasının güdüldüğünü öne süren Coşkun şöyle dedi:

"Çeşitli zamanlarda eylem yapan, işe gitmeme grevlerine katılan 600 eğitim emekçisi ile 50 sağlık çalışanı bu baskınlardan nasibini alarak haklarında soruşturma açıldı. Yine Siverek'te olmak üzere 10 kamu görevlisi de açığa alınmıştır. SES Şube eş başkanlarımız hakkında da sendikal bir faaliyetleri nedeniyle memuriyetten men talepli soruşturma açılmış ve dosya yüksek disiplin kuruluna gönderilmiştir." denildi.


DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)