adscode
adscode

Şanlıurfalı Öğrenciler Hayallerini Anlattı

Hayal kurmaya teşvik etmek ve gençlere kalıplar dışına çıkarak kendilerini ifade etme imkanı sağlamak için Algı Stratejisti ve Koç Üniversitesi Öğretim görevlisi Semih Yalman tarafından tasarlanan ve…

Şanlıurfalı Öğrenciler Hayallerini Anlattı
Etkinlikler
Algı stratejisti Semih Yalman tarafından, gençlere hayal kurmayı tekrardan hatırlatmak ve gençleri hayal kurmaya teşvik etmek için tasarlanan ve n11.com tarafından desteklenen "Dreamstalk" hayal etkinliği, 17 Aralık Çarşamba günü Şanlıurfa'daki gençlerin hayallerini dinledi.

Etkinliğine katılan gençlerin hayalleri arasında, Japonya'da gen mühendisliği çalışmalarına katılmak, dünyayı yürüyerek dolaşmak, Özgürlük Anıtı'ndan paraşütle atlamak, çocuklara balon dağıtarak onları mutlu etmenin ne kadar kolay olabileceğini herkese göstermek üzere kısa bir film çekmek gibi hayaller yer aldı.

Ayrıca, cezaevindeki kadın mahkûmlara gönüllü karate ve spor eğitimi vermeyi hayal ettiğini belirten genç öğrenci, yaklaşık 3 senedir bunu yapmak için uğraştığını belirtti.

2013 yılından bu yana 9 gencin hayali gerçek oldu
n11.com'un desteği ile 2013 senesinde başlayan Dreamstalk hayal platformu, bu zamana kadar 9 üniversiteyi ziyaret ederek yüzlerce öğrencinin hayalini dinledi ve özel juri tarafından seçilen hayalleri gerçeğe dönüştürdü. Dreamstalk ekibi, Koç Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Işık Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Konya Mevlana Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşen Dreamstalk etkinliklerinin yanı sıra Türkiye'nin her tarafından üniversite öğrencilerinin katıldığı büyük bir etkinlik olan Haliç Kongre Merkezi İkaz Etkinliği'nde gençlerin hayallerini dinledi. Belirlenen kriteler doğrultusunda özel bir juri tarafından seçilen hayaller, uzmanlar yardımıyla projelendirilerek hayata geçirildi. National Geographic fotoğrafçısıyla çekim yapmak, Boğaz Yarışı'nda bir kıtadan diğerine kulaç atmak, uçak kullanmak, İsveç Kalmar'daki IRONMAN Triatlonu'nda yarışmak gerçekleştirilen hayaller arasında yer aldı. Hayalin bireysel ve sosyal gelişim içerisindeki öneminin altını çizen Koç Üniversitesi Öğretim görevlisi Semih Yalman, "Farkı yaratacak olan hayaldir. Sonuçta tarihte hayallerinin peşinden koşanlar bu dünyada derin izler bırakmış, insanlığın evrimine katkıda bulunmuştur. Hayalin gerçek olabilmesi için öncellikle dillenmesi gerekiyor ve bunun da birileri tarafından bütün önyargılardan ve kısıtlardan muaf bir şekilde dinlenmesi gerekiyor. Kurumlar üniversitelere gidiyor ancak sadece konuşuyor, öğrencileri dinleyen yok. Halbuki onların hayal dünyalarında o kadar çok şey gizli ki..." diyor. Şimdiye kadar n11.com'un desteğiyle dokuz gencin hayalini gerçeğe dönüştürdüklerini belirten Yalman, seçimi 'Hayalleri diğer gençlerin hayallerine motivasyon sağlayan öğrenciler arasından' yaptıklarını ve bu sayede hayal kurmanın bireysel ilerlemeye katkısını anlattıklarını söylüyor.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)