adscode
adscode

Sarıkamış Şehitleri Anılıyor

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen anma yürüyüşü, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'ın katılımıyla başladı.

Sarıkamış Şehitleri Anılıyor
Etkinlikler
Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" anma yürüyüşü başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen anma etkinliğinde, çok sayıda kişi, harekat sırasında donarak şehit olan 90 bin Mehmetçiği anmak için sabah erken saatlerden itibaren Kızılçubuk mevkisinde toplandı.

Tarih bilincini artırmak ve vatan savunmasında çekilen sıkıntıları gençlerin yerinde görmeleri amacıyla "Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde, Gök Allahuekber, Yer Allahuekber" sloganıyla gerçekleştirilen programda, Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Katılımcılar, daha sonra 8,5 kilometrelik yürüyüşe başladı. Yürüyüş, "Ayyıldızlı" tören alanında son bulacak.

Programa TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kars Valisi Günay Özdemir, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, milletvekilleri, kamu kurum müdürleri ile Türkiye'nin farklı illerinden çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Bu arada, yürüyüşe katılan bir grubun programın geç başladığını iddia ederek, tepki göstermesi üzerine gazetecilere açıklamada bulunan TBMM Başkanı Çiçek, şunları kaydetti:

"Burada, programın 10.30'da başlayacağı bir ay evvelden yazılan davetiyelerde var. Biz de saat 10.30'da geldik. Saatlerinize bir bakın. Anlaşılan bir kısım yalan yanlış haberlerle vatandaş tahrik ediliyor olabilir. Basın mensupları burada, sadece buradakiler değil, tüm Türkiye'den gelenler var. 10.30'a alınmasının sebebi de başka yerlerden gelenler olması. Ben şimdi gördüm, Çorum'dan var, İstanbul'dan var, Iğdır'dan var, Erciş'ten var. Yanlış bir bilgiyle 'efendim biz geç kalıyoruz da ondan dolayı 10.30 başlıyor' gibi bugünün anlamına yakışmayan bir kısım değerlendirmeler olabiliyor. Saatlerinize bakarsanız biz vaktinde geldik. Hayatım boyunca da hiçbir randevuma geç kalmadım."

Van

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Van'ın Gevaş ilçesi Abalı Kayak Merkezi'nde bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde bayraklar ve pankartlarla yürüyüşe geçti.

Vali Aydın Nezih Doğan, Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, kurum müdürleri ve vatandaşların katıldığı yürüyüş, 2400 metrelik parkurda yapıldı. Daha sonra kayak merkezi önünde saygı duruşu bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam eden etkinlikte, Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Konuşmalar sonrası İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu dua ile program sona erdi.

Muş

Valilik önünde başlayan yürüyüş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde sona erdi. 

Yürüyüşe Vali Vedat Büyükersoy ile eşi Zehra Kadriye Büyükersoy, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, İl Emniyet Müdürü Faik Aksu, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Büyükersoy, yürüyüş sonrası yaptığı konuşmada, Sarıkamış'ta Allahuekber Dağları'nda canını ve kanını bu vatan, millet ve bayrak için feda eden şehitleri rahmetle andıklarını belirterek, bugün de eylem sırasının kendilerinde olduğunu dile getirdi.

Konuşmanın ardından program sona erdi.

Manisa

Sarıkamış Harekatı’nın 100. yıl dönümü nedeniyle Salihli’de düzenlenen etkinlikte AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş'ın da aralarında bulunduğu bir grup -8 derecedeki havuza girdi.

Salihli'de Gençlik Merkezi İlçe Müdürlüğü'nce, Sarıkamış Harekatının 100. yıl dönümü kapsamında "Şehitlere Saygı Yürüyüşü" gerçekleştirildi. Kurtuluş Mahallesi'nde başlayan yürüyüşe katılanlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Salihli Yüzme İhtisas Spor Kulübü'ne kadar yürdüdü. 

Salihli Yüzme İhtisas Spor Kulübü'nde devam eden etkinlikte slayt gösterisi ve şiirlerin okunmasının ardından konuşma yapan AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Sarıkamış Harekatının yiğitlik destanı olduğunu, 90 bin askerin olumsuz hava şartlarına aldırmadan vatanı savunmak için çıktıkları yolda donarak şehit olduklarını belirtti.

Konuşmasının ardından Yurttaş, bir grup gönüllüyle birlikte tesislerde yer alan ve suyun sıcaklığının "-8 derece" olduğu bildirilen havuza girerek yüzdü.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)