adscode
adscode

Sarıyer Belediyesi ve Dardanel çocuklara balığı sevdirmeye devam ediyor

Sarıyer Belediyesi ve Dardanel “Balık Yiyorum, Sağlıklı Büyüyorum” sloganıyla ilkokul öğrencilerine balığı sevdirmeye yönelik projesinin ikincisini Tarabya Alpaslan İlkokulu’nda gerçekleştirdi.

Sarıyer Belediyesi ve Dardanel çocuklara balığı sevdirmeye devam ediyor
Eğitim
Seminerde balıketinin faydaları ve beslenmedeki önemi hakkında bilgi verildi.

Dardanel ve Sarıyer Belediyesi iş birliği çerçevesinde organize edilen “Balık Yiyorum, Sağlıklı Büyüyorum” seminerlerinin ikincisi 28 Mart 2017 Salı günü Tarabya Alpaslan İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Seminerde, ilkokul öğrencilerini balıketinin faydaları ve beslenmedeki önemi hakkında bilinçlendirmenin yanı sıra balığı her mevsim erişilebilir kılan ton balığıyla ilgili bilgiler de paylaşıldı.

150’ye yakın ilkokul öğrencisi, Türkiye ve dünyadaki balık tüketiminden balık yemenin faydalarına, zengin Omega3 içeriğiyle ton balığının çocukların büyüme ve gelişimine olumlu etkilerinden, hangi mevsimde hangi balığın tüketileceğine, balığın içerdiği sağlıklı vitaminlerden minerallere kadar balıkla ilgili pek çok konuyla ilgili bilgilendirildi.

Sarıyer İlköğretim Okulu’nda başlayan projenin ilk ayağında 240 öğrenci bilgilendirilirken, Tarabya Alpaslan İlkokulu’nda yaklaşık 150 öğrenciye balıketinin faydaları ve beslenmedeki önemi hakkında bilgi verildi. Sarıyer ilçe sınırları kapsamındaki dört okulun 2016-2017 eğitim dönemi boyunca ziyaret edileceği proje kapsamında yaklaşık bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Dardanel Pazarlama Müdürü Halit Giray ve Sarıyer Belediyesi Su Ürünleri Yüksek Mühendisi İrem Köse’nin sunumuyla gerçekleşen etkinlikte balık tüketiminin artırılması amaçlanıyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)