adscode
adscode

Şarj problemi olmayan telefon

Meridiist Infinite kendi kendini şarj edebilme özelliğiyle ön plana çıkıyor.

Şarj problemi olmayan telefon
Bilim Teknoloji
Dünyaca ünlü saat markası Tag Heuer bir akıllı telefon üretmenin planlarını yapıyor. Üstünde çalışılan akıllı telefonun oldukça lüks olacağı, birçok fonksiyon,uygulama ve üstün teknik özelliklerinin yanında akıllı telefonlarda ilk defa göreceğimiz kendi kendine şarj olma özelliğine sahip olacağı gelen ilk bilgiler arasında en dikkat çekenleri olarak göze çarpıyor.

Tag Heuer’un kendi kendini şarj edebilme yeteneğine sahip olacağı iddia edilen akıllı telefonu Meridiist Infinite lüks ve yüksek seviye beklentileri olan kullanıcıları hedef alarak piyasaya çıkacak. Eğer söylendiği gibi kendi kendini şarj edebilme özelliğine sahip bir akıllı telefon piyasaya çıkarsa bu da dünyada ki ilk daimi güç rezervi olacak.

Peki tam anlamıyla şarjı hiç bitmediği iddia edilen akıllı telefon nasıl oluyor da kendini şarj etme özelliğine sahip oluyor? Aslına bakacak olursanız kendi kendine şarj olmanın sırrı çok yabancı olduğumuz veya ilk defa gördüğümüz bir teknoloji ile karşımıza çıkmıyor. Bu özelliğin sırrı telefonun üst kısmında bulunan şeffaf fotovoltaik güneş paneli bölümü. Bu bölüm eski hesap makinelerinde gördüğümüz ve güneş enerjisi sayesinde pilin hiç bitmemesi teknolojisinin biraz daha gelişmiş sürümü.

En büyük enerji kaynağımız olan güneş sayesinde Tag Heuer şarjı hiç bitmeyen akıllı telefonu bizlerle buluşturuyor. Güneş enerjisinin yanı sıra Meridiist Infinite’te bulunan paneller yapay ışıklardan da faydalanabiliyor.

Meridiist Infinite satış fiyatı belli olamamakla birlikte sahip olduğu kendi kendine şarj olma özelliğiyle fiyatının bir ev veya araba fiyatı olacağına şüphe yok. Öte yandan ilk parti olarak Meridiist Infinite’den yalnızca 1911 adet üretileceği söyleniyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)