adscode
adscode

Şarj sorununa kum çözümü!

​Akıllı telefon kullanıcılarının yaşadığı en büyük sorun kuşkusuz ki şarj problemi.

Şarj sorununa kum çözümü!
Bilim Teknoloji
 Bir gün bile dayanmayan şarjlar için çözüm arayışları devam ediyor. Uzmanlar çalışmalarına bir yenisini ekledi ve akıllı telefonların şarj problemi için plaj kumunun faydalı olacağını açıkladı.

Mevcut akıllı telefonların pili, onları şarj etmeden bir veya iki günden fazla kullanmamıza izin vermiyor. Bir araştırmaya göreyse pil ömrünü uzatmanın çaresi, kumdan faydalanmaktan geçiyor.

PLAJ KUMU KULLANILIYOR

Kumdan oluşan piller, temelde şu an kullandıklarımızdan çok da farklı değiller ancak yine lityum-iyon yapıya sahipler ancak anotlar için grafit kullanmak yerine kumdan faydalanıyorlar. Daha spesifik olmak gerekirse bu iş için işlenmiş, arıtılmış, ısıtılmış, üzerine tuz ve magnezyum eklenmiş plaj kumu kullanılıyor. Bu yaklaşımla oluşturulan pil, hem uygun fiyatlı, hem de çevre dostu oluyor.

ÜÇ KAT DAHA UZUN DAYANABİLİYOR

Dahası piller, teorik olarak standart lityum iyon pillerden üç kat daha uzun dayanabiliyorlar. Bunun nedeni, bu yolla oluşturulan silikonun gözenekli olması, dolayısıyla laboratuvarda üç kat daha yoğun enerji yoğunluğu sunabilmesi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)