adscode
adscode

SAT Sınavı Dünyanın En Saygın Üniversitelerinin Kapılarını Aralıyor, İlk Sınav 3 Ekim'de

YURT DIŞINDA OKUMAK İSTEYENLER SAT SINAVLARINI KAÇIRMAYIN

SAT Sınavı Dünyanın En Saygın Üniversitelerinin Kapılarını Aralıyor, İlk Sınav 3 Ekim'de
Sınavlar
Yurt dışındaki saygın üniversitelerde eğitim hayali kuran milyonlarca öğrencinin SAT (Scholastic Aptitude Test) sınavına mutlaka girmesi gerekiyor. İngilizce uygulanan SAT sınavında başarılı olan öğrenciler, aralarında Harvard, Oxford, Yale gibi saygın üniversitelerin de bulunduğu ABD ve Avrupa’daki 3 bin 200 üniversitede eğitim görme şansı yakalıyor. Ülkemizde SAT sınavına ilgi her geçen gün artarken SAT sınav merkezi olmaya hak kazanmış az sayıda okul bulunuyor.

Türkiye’de SAT sınav merkezi olmaya hak kazanmış az sayıda merkez bulunuyor. SAT belgesi için başvuruda bulunan okulların öğrenci sayısı, uluslararası ve ulusal başarıları, güvenirliği, bakanlığa bağlı resmi bir kurum olup olmadığı gibi kriterlere bakılarak SAT merkezi olup olamayacağına karar veriliyor. Bu merkezlerden biri olmayı başaran Oğuzkaan Koleji, dünyanın en saygın üniversitelerinin kapılarını aralıyor. 

İLK SINAV 3 EKİM’DE! 



The Collage Board’un SAT sınav merkezi olacak okulları titizlikle seçtiğini, SAT sınav merkezi olabilmek için çok zorlu bir süreçten geçtiklerini ve SAT sınav merkezi olmanın Oğuzkaan Koleji’ne değer kattığını belirten Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, SAT merkezi olmanın ayrıcalıklarını anlattı:  

SAT, öğrencinin bilgi ve becerisini ölçmeye yönelik bir sınav olduğundan bu sınavda amaç formül ezberlemek değil, verilen formülü nasıl kullanacağını ve nasıl çözeceğini ölçmek. Biz de eğitimimizi bu sınavın öğretim modeline göre yapıyoruz ve öğrencilerimizin başarıları, kişisel gelişimleri üzerindeki etkisinin çok güçlü olduğunu görüyoruz. SAT sınav merkezi olduktan sonra öğrencilerimiz daha çok sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya başladı. Sürekli yeni projeler geliştiriyorlar. Öğrencilerimiz, yurt dışı eğitim danışmanlarımız ile görüşerek yurt dışında eğitim ve burs olanakları ve kendileri için en uygun üniversite seçimi konusunda bilgi sahibi olabiliyor. SAT imkanlarını yakından tanıma fırsatı bularak çok sayıda hazırlık sınavına girebiliyor, okulumuza verilen “KOD” ile çevrimiçi kurs alabiliyorlar. Sosyal sorumluluk projeleri ile kültürel, sportif ve sanatsal etkinlikler konularında kendilerini geliştirme imkanı bulan öğrencilerimizin tüm çalışmaları, kişisel gelişim dosyasında toplanıyor. Kişisel gelişim dosyası, iş başvuruları, üniversite kabulü vb. durumlarda öncelik sağlıyor. 

Yılmaz, ayrıca SAT sınavı, başvuruların nasıl yapılacağı ve başvuru tarihleri ile ilgili de ayrıntılı bilgi verdi.

SAT Nedir? 

SAT sınavları, SAT I (Reasoning Test) ve SAT II (Subject Test) olmak üzere iki ayrı sınavdan oluşuyor.

SAT I (Reasoning Test) okuma, yazma ve matematik bölümlerinden oluşan 3 saat 45 dakika süren çoktan seçmeli bir sınavdır. Öğrencinin sayısal ve sözel yeteneğini ölçer. Her dersin skoru 200 ile 800 arasında değişmektedir.
SAT II (Subject Test) ise biyoloji, kimya, fizik, edebiyat, tarih, matematik, yabancı diller alanlarından oluşur ve her biri bir saat sürer. Aynı günde en fazla 3 dersten sınava girilebilir. Soruların çoğunluğu çoktan seçmelidir. Bu test öğrencinin özellikle bir akademik konu üzerindeki bilgisini ölçmeye yöneliktir. Test skoru 200 ile 800 arasında değişmektedir.

Yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye üniversitelerinde öğrenim görmeleri için SAT sınavına girmeleri gerekiyor. YÖK’ün, SAT I  belgesine sahip adayların, Türkiye’deki merkezi üniversite sınavına girmeden yurt dışındaki üniversitelerde okuyabilmelerine yönelik kararı bulunuyor.

SAT Sınavına Başvurular Nasıl Yapılıyor?

Lise mezunu veya son sınıf öğrencileri başvuruda bulunabiliyor. Belli bir ücret karşılığında sınava girmek istedikleri ülke ve şehri seçiyorlar. Sınav ise SAT merkezi olan okullarda düzenleniyor. Türkiye’de SAT sınav merkezleri arasında Oğuzkaan Koleji ile birlikte Amerikan Robert Koleji, Bilkent Üniversitesi, Özel İzmir Amerikan Koleji, Özel Tarsus Amerikan Koleji, Türk Amerikan Derneği bulunuyor.

SAT sınavına katılmak isteyenler, http://sat.collegeboard.org adresinden e-posta adresiyle hesap oluşturarak online kayıt yapabilir.
Engelli adaylar, https://www.collegeboard.org/students-with-disabilities adresinden sınava giriş şartları hakkında bilgi alabilir.
Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Mayıs ve Haziran aylarında girilebilen SAT sınavlarının geçerliliği 2 yıldır.

SAT Sınav Tarihleri

3 Ekim 2015
7 Kasım 2015
5 Aralık 2015
23 Ocak 2016
7 Mayıs 2016
4 Haziran 2016

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)