adscode
adscode

Satranç şampiyonu Kadir Has’tan!

Türkiye’nin, “Büyük Usta” unvanına sahip en genç satranç oyuncusu olan Kadir Has Üniversitesi 2. sınıf öğrencisi Emre Can, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen 2010-2011 sezonu Türkiye Şampiyonasında…

Satranç şampiyonu Kadir Has’tan!
Üniversite

 

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 4-14 Şubat tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen 2010-2011 sezonu Türkiye Şampiyonasında birinciliği elde eden Kadir Has Üniversitesi Enformasyon Teknolojileri Bölümü 2. sınıf öğrencisi Emre Can şampiyonluk kupasını aldı.

 

Bu yıl ilk kez açık turnuva şeklinde gerçekleşen şampiyonada, Türkiye’nin tüm illerinden yaş sınırı olmaksızın en başarılı oyuncular mücadele etti.  262 sporcunun yarıştığı ve büyük ustaların çoğunun katıldığı şampiyona çekişmeli oyunlara sahne olan 10 turluk mücadelenin ardından sona erdi. Şampiyonanın son turunda üçüncü masada rakibi IM Burak Fırat’a galip gelen Kadir Has Üniversitesi Enformasyon Teknolojileri Bölümü 2. sınıf öğrencisi Emre Can turnuva sonunda 8,5 puanla şampiyonluk tahtına oturdu.

 

Dünya Satranç Federasyonu tarafından çok güçlü satranç oyuncularına verilen ve bir satranç oyuncusunun erişebileceği en yüksek mertebe olan “Büyük Usta” unvanına sahip olan 21 yaşındaki Emre Can, Türkiye’de bu unvana sahip 5 satranç oyuncudan biri aynı zamanda da en genç olanı.  16 yaşında katıldığı Dünya Çocuk Satranç Olimpiyatları’nda birinci olan Emre Can’ın 18 yaş altı Avrupa Satranç Şampiyonası’nda dördüncülüğü bulunuyor. 

 

Türkiye şampiyonluğunun ardından konuşan Emre Can, Türkiye şampiyonluğunun hedefleri arasında olduğunu ve bu hedefine ulaşmış olduğu için büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Can, “Sekiz yaşından bu yana satranç oynuyorum. En mutlu olduğum anlar satranç oynadığım zamanlar. Bu yüzden satrançta ısrar ettim. Bu sporda ısrar çok önemli. Çoğu genç oyuncu başaramadıkları zaman, daha fazla ilerleyemeyeceklerini sanarak satrancı ikinci plana atıyorlar. Halbuki, uğraştıktan sonra başarı geliyor. Benim tek başıma bunu başarmam da fazla bir şey değiştirmez. Arkamdan gelenler de bunu seçerse o zaman esas adımı atmış olacağım, o zaman yeni nesillere örnek olabileceğim” diye konuştu. Emre Can yeni hedefinin ise Avrupa’da daha iyi sonuçlar almak, dünyada adımdan söz ettirmek olduğunu belirtti.

 

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın da,  Emre Can’ı başarısından dolayı kutlayarak,  “Kadir Has Üniversitesi olarak her alanda donanımlı gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bedenen ve ruhen sağlıklı bireyler yetiştirmek birinci görevimiz. Bu yüzden öğrencilerimizin her türlü sportif faaliyetini destekliyor, üniversite olarak gerekli olanakları sunuyoruz. Emre Can’ın elde ettiği bu başarı da bir tesadüf değil, özverili çalışmaların sonucudur. Kendisini yetiştiren ve destekleyen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

2010-2011 sezonu Türkiye Şampiyonasında ikinci IM Mustafa Yılmaz olurken üçüncülüğü genç sporcu Engin Topak elde etti.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)