adscode
adscode

Satrancın Şampiyonu İTÜ

Türkiye Süper Satranç Ligi’nin şampiyonu İTÜ Satranç Takımı oldu. İTÜ, son tur maçlarına kalmadan şampiyonluğunu ilan etti.

Satrancın Şampiyonu İTÜ
Üniversite

İTÜ Satranç Takımı, İTÜ SOCAR Kocaeli’de gerçekleştirilen Türkiye İş Bankası Süper Satranç Liginde şampiyonluk kupasının sahibi oldu.

Süper Satranç Ligi 2014’te 13 takım yer aldı. 40 büyük usta ve 30 uluslararası ustanın yarıştığı ligde, 12 tur oynandı. İTÜ SOCAR, 11 turda 11 maçı kazanarak 22 puana ulaştı ve henüz son tur oynanmadan şampiyonluğu kazandı.

Dünyanın en iyi 5 ligi arasında
Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi, profesyonel sporculardan oluşan 13 kulübün yarıştığı ve çok sayıda büyük ustanın oynadığı dünyanın en iyi 5 ligi arasında yer alıyor. İTÜ ise Türkiye Satranç Federasyonunun en üst liginde yarışan en eski kulüp unvanına sahip. 1995 yılında 2. Lig Şampiyonluğu ile Süper Lige yükselen İTÜ, 2001 yılında ilk Türkiye Şampiyonluğunu kazandı. Bugüne kadar 2 kez 2.’lik, 3 kez de 3.’lük kupasını aldı.

Yıldızlar bir arada
İTÜ SOCAR’ın kadrosunda; “Grand Master - Büyük Usta” ünvanına sahip Hari Krishna, Emre Can, Alexander Ipatov, Vladislav Artemiev ve Mikhail Gureviç ile Vahap Şanal, Zhansaya Abdumalik gibi dünya çapında yıldızlar bulunuyor. Ayrıca kendi yaş kategorilerinde Avrupa ve Dünya Şampiyonlukları kazanmış Sude Hereklioğlu, Defne Sade, Emirhan Tarlabaşı ve Kağan Aydınçelebi gibi çocuk yıldızlar yer alıyor.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)