adscode
adscode

'SBS ve Anadolu Liseleri yerleştirme sistemi rezaleti'

Fen ve Anadolu Liselerinde bulunan boş kontenjanlar, başka tercihler yapmış öğrencilerin ve velilerinin tepkisini çekiyor.

'SBS ve Anadolu Liseleri yerleştirme sistemi rezaleti'
Lise
"Sayın Abbas GÜÇLÜ, 
Yazılarınızı sürekli takip eden ve parmak bastığınız konularda gerçekten ülkemizdeki milyonlar gibi sıkıntı çeken bir okurunuz olarak, bugünkü yazınızı içim kan ağlayarak okudum. 
Kızım girdiği  SBS neticesi 460,014 OYP puanı alarak İzmir'de okul tercihlerini yaptık, fakat gelen değerlendirme Sizin daha önceki yazılarınızda da dile getirdiğiniz gibi tam bir komediydi. Hemen altta yerleştirme sonuçlarını size gönderiyorum;











Bu Yerleştirme Sonuçları'nda yedek sıralamalarını görünce kızımın kaydını belirli maliyetleri kabul ederek Saint Joseph'e yaptırdık. Ama bugün yazınızla beraber MEB E-OKUL'da tercih yaptığımız okulların en düşük kayıt puanları ile kontenjan durumlarını inceledim ve adeta şok oldum. 
Tercih listemizde yeralan ve "KAZANAMADINIZ" diye MEB tarafından bildirimde bulunulan okullardan;
·         Bornova Anadolu Lisesi Fransızca Bölümü en son 459,350 puan ile öğrenci almış ve kontenjanını tamamlamış,
·         Bornova Anadolu Lisesi Almanca Bölümü en son 466,367 puanda ve 4 kontenjan açığı var,
·         Bornova Anadolu Lisesi İngilizce Bölümü en son 469,156 puanda ve 2 kontenjan açığı var,
·         İzmir Kız Lisesi Almanca Bölümü en son 458,859 puan ile öğrenci almış ve kontenjanını tamamlamış,
·         İzmir Kız Lisesi İngilizce Bölümü en son 461,250 puanda ve 1 kontenjan açığı var.
Şimdi gelin siz benim yerime karar verin, karşımda daha bu yaşta düzgün bir eğitim için sevdiği sporundan vazgeçerek son üç yılını heba eden kızımamı yanayım, kızımı mezunu olduğum Bornova Anadolu Lisesi'de veya annemin mezun olduğu İzmir Kız Lisesi'nde ücretsiz olarak yeterli puanı aldığı için okutabilecekken yıllık bedel ödeyerek Saint Joseph'te (Burada yanlış anlaşılma olmaması için özellikle vurgulamak istiyorum ki, bana göre Saint Joseph hem ülkemizde hem de uluslararası eğitim arenasında sayılı okullardan birisidir) okutan cebime mi yanayım.
Bu düzensizlikler (veya farklı açıdan bakarsak birilerine göre kurulmuş muhteşem düzen) karşısında şimdi dava açsam kaç yıl uğraşır ve sonunda hem ben hem de kızım kara listeye alınarak kalan zamanda azap çekeriz.
Saygılarımla, "

www.egitimajansi.com



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)