adscode
adscode

SBS'de Yine Yüzlerce Şampiyon Çıkabilir!

8'lerin SBS heyacanı sona erdi. Şimdi tüm dikketlar alınacak puanlara ve nereyi kazanırız sorusuna cevap aramaya yöneldi.

SBS'de Yine Yüzlerce Şampiyon Çıkabilir!
Günün Yazısı

 

Peki sorular kolay mıydı? Örneğin geçen yılla kıyaslanığında, Türkiye ortalamalarında bir değişme olabilir mi? Puanlar yükselir mi? Daha da önemlisi hangi puan dilimlerinde yığılmalar olur?

Bu sorulardan bazılarının cevabı önümüzdeki günlerde netleşir. Ama kesin olan bir şey var ki, bu yıl yine, soruların tümünü yapan yüzlerce şampiyon çıkacak gibi.

Uzman branş öğretmenleri, soruların çalışan öğrenciler için zor olmadığı kanısında. Müfredat dışından da soru yok. MEB öğrenci ve velileri germe yerine, kolay soru sorarak herkesi sevindirme yolunu tercih ediyor. Seçici niteliğe sahip  8, 10 soruyla da ayır edici olmaya çalışıyor. Ama bu da özellikle yedek kayıtları aşamasında sıkıntı yaratıyor.

Geçen yılın ortalamaları, puanları ve yığılmaları kosununda fazla sapmalar beklenmiyor. İddialı öğrenciler için en yoğun yığılma 70-85 aralığında olabilir.

Geçen yılın Türkiye ortalamaları şöyleydi:   23 Türkçe sorusunda 13.01, Matematik'te 20 soruda 5, Fen Bilimleri'nde 20 soruda 6.76, Sosyal Bilimler'de 20 soruda 9.67, Yabancı Dil'de de 17 soruda 5.84'tü.

SBS 7'ye gireceklere de yarın başarılar diliyoruz. Onların soru, cevap ve değerlendirmeleri de yarın yine sitemizde yayınlacak.

Bu konudaki gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz...

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)