adscode
adscode

SBS’den Sonra TEOG da Yargıya Taşınıyor

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın SBS’nin yerine getirdiği yeni sınav sistemi TEOG da mahkemelik oluyor.

SBS’den Sonra TEOG da Yargıya Taşınıyor
MEB
SBS’yi iptal ettiren CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, TEOG’da da “skandal” diye nitelediği hatalar olduğunu iddia ederek, Hürriyet’e, “Bakanlıktan tatmin edici bir yanıt alamazsam SBS gibi TEOG’u da idari yargıya taşıyacağım” dedi.

İKİ SKANDAL HATA
Ayaydın, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın bugüne kadar yaptığı bütün sınavlarda mutlaka bir skandal yaşanmıştır. Ne yazık ki, Kasım ayında yapılan ve sonuçları aklanan TEOG sınavında da beni hiç şaşırtmayan bir skandal yaşanmıştır” iddiasında bulundu.
Ayaydın, özetle şunları söyledi: “Birincisi, Din ve Ahlak Kültürü dersinden muaf olan öğrenciler ne yazık ki bu sınavda mağdur edilmişlerdir. Onların bu dersten muafiyetleri dikkate alınıp değerlendirmeye yansıtılmamıştır. İkincisi de sınavda iki ayrı dersten birer yanlış soru vardır. Değerlendirme bu iki dersten 19’ar soru üzerinden yapılmıştır. Ancak, mazereti nedeniyle bu ilk sınava girmeyip daha sonra telefi sınavına girenler ise 20 soru üzerinden değerlendirmeye alınmıştır. Dolayısıyla telafi sınavına giren öğrenciler diğerlerine karşı daha avantajlı duruma düşmüşlerdir. TEOG sınavında da SBS ve geçmişteki diğer sınavlarda olduğu gibi hata üstüne hata olmuştur.

''YARGIYA TAŞIYACAĞIM''
Bu sınav bazı öğrenci velileri tarafından yargıya taşınmaktadır. Bana bu konuda onlarca başvuru gelmiştir. Milli Eğitim Bakanı diyor ki ‘her şey kontrolümüz altındadır.’ Keşke her şey Milli Eğitim Bakanlığının kontrolü altında olmasaydı da bu sorunlar yaşanıp binlerce öğrenci ve veli mağdur olmasaydı. Ben bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’na bir soru önergesi verdim. Bakanlıktan tatmin edici bir yanıt alamazsam SBS’de olduğu gibi bu konuyu da idari yargıya taşıyacağım.”Hürriyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)