adscode
adscode

Seçmeli Derslere Tanıtım Videosu

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin bu yıl seçecekleri dersler için internet sitesinde tanıtım videoları yayınladı.

Seçmeli Derslere Tanıtım Videosu
Ortaokul
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin bu yıl seçecekleri dersler için internet sitesinde tanıtım videoları yayınladı.
Bakanlığın, ''www.meb.gov.tr'' adresli internet sitesinden, öğrenciler seçmeli derslerin tanıtım videolarını izleyerek seçim yapabilecek.
Ardından, belirledikleri dersleri okul müdürlüklerine dilekçeyle sunan öğrencilerden en az 10'unun aynı dersi seçmesi durumunda gruplar oluşturulacak.
Ortaokul 5. sınıflar için haftalık ders çizelgesinde Kur'an-ı Kerim, Hazreti Muhammet'in Hayatı, Temel Dini Bilgiler, Okuma Becerileri, Yazarlık ve Yazma Becerileri, Yaşayan Diller ve Lehçeler, Yabancı Dil, Bilim Uygulamaları, Matematik Uygulamaları, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım, Görsel Sanatlar, Müzik, Spor ve Fiziki Etkinlikler, Drama ile Zeka Oyunları seçmeli dersleri yer alıyor.
MEB'in internet sitesinde, Bakan Ömer Dinçer'in konuşmasına da yer verildi.
Dinçer, ''Bu videolar izlenip hangi dersin seçileceğine karar verildikten sonra bunun 10-12 Eylül 2012 tarihleri arasında okullarımıza bildirilmesi gerekiyor. Bu yıl seçilen bir ders bundan sonraki yıllar seçilmek zorunda değil. Ya da bu yıl seçilmeyen bir ders bundan sonraki yıllarda seçilebilir'' diye konuştu.
AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)