adscode
adscode

Selçuk Öğrencileri İsyanda

YÖK'ün Selçuk Üniversitesi'nden bazı fakültelerin Konya Üniversitesi'ne devredilmesi konusundaki tavsiye kararı öğrencilerden tepki aldı.

Selçuk Öğrencileri İsyanda
Üniversite

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)'nun Selçuk Üniversitesi'nden bazı fakültelerin Konya Üniversitesi'ne devredilmesi konusundaki tavsiye kararı, devredilmesi önerilen fakültelerde okuyan öğrenciler tarafından da tepkiyle karşılandı. Kazanılmış haklarının ellerinden alınmaya çalışıldığını belirten öğrenci temsilcileri, YÖK'ün tavsiye kararının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

YÖK'ün Selçuk Üniversitesi'ne bağlı Meram Tıp, Ahmet Keleşoğlu Eğitim ve İlahiyat fakültelerinin geçen sene kurulan ancak henüz eğitim öğretime başlayamayan Konya Üniversitesi'ne devredilmesi şeklindeki tavsiye kararı, Konya'da büyük infial uyandırdı. Konya'da faaliyet gösteren dernek, vakıf ve odaların yönetimleri, iktidar ve muhalefet milletvekilleri ile yerel basın YÖK'ün kararına şiddetle tepki gösterdi. Selçuk Üniversitesi Senatosu, kararın ardından toplanarak YÖK'ün tavsiye kararının kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Selçuk Üniversitesi Senatosu'nun ardından öğrenci temsilcileri de bir basın toplantısıyla YÖK'ün tavsiye kararının kabul edilemez olduğunu duyurdu. Meram Tıp Fakültesi'nde okuyan öğrenciler adına Turkuvaz Öğrenci Kulübü Başkanı Süleyman Çelik; Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nde okuyan öğrenciler adına Öğrenci Temsilcisi Abdullah Elma; İlahiyat Fakültesi'nde okuyan öğrenciler adına Öğrenci Temsilcisi Faik Avcı, YÖK'ün 10'a 8 oy çokluğu ile aldığı tavsiye kararını, öğrenciler olarak kabul etmelerinin mümkün olmadığını açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi: "Bizler okuduğumuz okulları bilerek ve isteyerek tercih ettik. Bu okulları Selçuk Üniversitesi olduğu için istedik. YÖK'ün tavsiye kararıyla bilinçli tercihlerimizle elde ettiğimiz Selçuk Üniversitesi öğrencisi olma hakkımız elimizden alınmak isteniyor. Bugün köklü geçmişi ve başarılarıyla Türkiye'nin 8. üniversitesi olan Selçuk Üniversitesiöğrencisiyken, yarın bize sorulmadan verilmiş bir kararla adı sanı duyulmamış bir üniversitenin öğrencisi olmak durumuyla karşı karşıyayız. Biz, seçilmiş öğrenci temsilcileri olarak bu üç fakültede okuyan binlerce öğrenci adına bugünümüzü, geleceğimizi ve meslek hayatımızı etkileyecek YÖK'ün tavsiye kararını kabul etmiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve hükümetin de bu karara itibar etmeyeceğine inanıyoruz."

YÖK geçen hafta yaptığı toplantıların sonuncusunda Selçuk Üniversitesi'nin en önemli bölümleri Meram Tıp, Ahmet Keleşoğlu Eğitim ve İlahiyat faktültelerinin geçen sene kurulan ve henüz eğitim öğretime bile başlayamayan Konya Üniversitesi'ne bağlanmasını hükümete tavsiye etme kararı çıkmıştı. Toplantı oldukça tartışmalı geçmiş ve tavsiye kararı 10'a 8 oy çokluğu ile alınmıştı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve Başkanvekili Prof. Dr. Şaban Çalışır tavsiye kararına muhalefet şerhi koymuştu.

 

sabah


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)