adscode
adscode

Selçuk Üniversitesi ikiye bölünüyor

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, üniversitenin,devlete yük olmadan sağlıklı bölünmesinin zamanının geldiğini söyledi...

Selçuk Üniversitesi ikiye bölünüyor
Üniversite

 

Prof. Dr. Okudan, Rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, 2011 Aralık ayı sonunda görevinin sona ereceğini anımsatarak, görevinden gurur duyduğunu, görev süresinin son gününe kadar üniversite için çalışacağını belirtti.

Üniversitenin süratli bir şekilde geliştiğini dile getiren Okudan, ''2003 Kasım ayında göreve başladım. TÜBİTAK'ın verilerine göre total yayındaki bilimsel sıralamada o gün 79 üniversite arasında 42. sırada olan üniversitemiz, bugün 156 üniversite arasında 2009 verilerine göre 9. sırada. 2010 sonuçları önümüzdeki günlerde ilan edilecek. Tahmin ediyorum 6. sırada olacağız. Selçuk Üniversitesi marka olma yolunda adımlar attı'' dedi.

    

 ÜNİVERSİTENİN BÖLÜNME ZAMANI GELDİ

    

Selçuk Üniversitesinin ikiye bölünmesiyle ilgili tartışmalara da değinen Okudan, ikinci bir üniversite kurulmasına yönelik fikirlere, sağlıklı bir bölünmenin gerçekleşmesi için ilk başlarda karşı çıktığını ancak bu fikrinin sonradan değiştiğini belirtti.

     Okudan, şöyle devam etti:

     ''Devlete yük olmadan sağlıklı bölünmenin zamanı geldi. Gazetelerde, Selçuk Üniversitesinin bazı bölümleri için 'Konya Üniversitesi'ne bağlansın' şeklinde yayınlar çıktı. Bu ileride Konya'ya üçüncü devlet üniversitesinin açılmasının önünü kapatmak demektir. Artık zamanı geldi. Herkesin fedakarlık yaparak üçüncü devlet üniversitesini Konya'ya kazandırmak için çaba harcaması gerekiyor. Kurulacak üçüncü devlet üniversitesine rektör olacağıma dair söylentiler var. Size şerefim, namusum, haysiyetim üzerine söz veriyorum, sürem bitince ben bu işten ayrılacağım. İki tane üniversite de olsa, o görevlere daha dinamik arkadaşların gelmesi lazım.''

     Üniversitenin ikiye bölünmesi halinde, öğrenci sayısının dengeli bir biçimde dağıtılabileceğini anlatan Okudan, yeni bölümlerin de açılabileceğini vurguladı.

     Üçüncü devlet üniversitesi için altyapının hazır olduğunu belirten Okudan, bir rapor hazırlayarak bu raporu milletvekillerine gönderdiğini ve destek beklediklerini bildirdi.

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)