adscode
adscode

Selçuk Üniversitesi Rektörünü Seçti

Selçuk Üniversitesi'nin Rektörlük seçiminde en yüksek oyu Prof.Dr. Hakkı Gökbel aldı.

Selçuk Üniversitesi Rektörünü Seçti
Üniversite

 

Prof. Dr. Gökbel: Selçuk, dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına girecek

 

 

80 bine yakın öğrencisiyle Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olan Selçuk Üniversitesi’nin rektörlük seçiminde en yüksek oyu 512 oyla Prof. Dr. Hakkı Gökbel aldı. Hakkı Gökbel, en büyük hedefinin Selçuk Üniversitesi’ni dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına girmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Hakkı Gökbel, rektör adaylığı fikrinin bir yıl önce doğduğunu belirterek, öncelikle bu fikrini üniversitedeki tüm öğretim üyeleriyle paylaştığını söyledi. Yaptığı görüşmeler sırasında rektör adaylığı fikrine olumlu tepkiler aldığını anlatan Prof. Dr. Gökbel, ancak bundan sonra rektörlüğe aday olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Gökbel, geçtiğimiz 6 ay içerisinde fiilen 'ben adayım' diyerek çalıştığını belirterek, "Bu süreçte tüm öğretim üyeleriyle bire bir görüşmeler yaptım. Görüştüğüm her öğretim üyesinin beklentilerini, taleplerini ve ihtiyaçlarını not aldım. Şu an üniversitemizde görev yapan bin 510 öğretim üyesinin çoğunu ismen ve şahsen tanıyorum. Bu süreçteki en büyük kazançlarımdan biri de bu oldu" dedi.

Selçuk, Türkiye'nin En Büyük Üniversitelerinden Biri

Türkiye'nin en büyük üniversitesi olan Selçuk Üniversitesi’ni dünyanın en iyi 500 üniversitesinden biri yapmak olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Şuan dünyanın en büyük 500 üniversitesi sıralamasında Türkiye'den 5 üniversite var. Öğrenci ve akademisyen sayısı açısından Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olan Selçuk Üniversitesi neden bunlardan biri olmasın? Üniversitemizin akademisyen ve öğrenci kalitesi, teknik altyapısı ve maddi imkanları bu hedefi gerçekleştirmeye yeter” dedi. Selçuk Üniversitesi’ni şehirle ve toplumla daha çok kaynaştırmayı ve bütünleştirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Prof. Dr. Gökbel, Selçuk Üniversitesi’nin önümüzdeki dönemde şehrin sosyal, kültürel, ekonomik hayatına daha çok katılarak, yeri geldiğinde öncü rol üstleneceğini vurguladı.

 

25 yıllık akademisyenlik hayatının 22 yılını Konya'da Selçuk Üniversitesi'nde geçiren Prof. Dr. Hakkı Gökbel, üniversitenin, akademisyenler, öğrenciler ve diğer çalışanlarla bir bütün olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Dünyanın en iyi 500 üniversitesinden biri olmak, huzurlu ve özgür bir ortamda eğitim-öğretim, şehirle ve toplumla kaynaşmış ve bütünleşmiş bir üniversite hedefi, akademik kadroyu, öğrencileri, çalışanları ve Konya'yı, hatta Türkiye'yi  göreceli olarak birebir ilgilendiriyor. Vaatlerim ve üniversiteme koyduğum hedeflerim, aynı zamanda öğrencilerimedir."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)