adscode
adscode

Selçuk Üniversitesi’nde Akademik Yıl Heyecanı

Selçuk Üniversitesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi’nde Akademik Yıl Heyecanı
Üniversite
Selçuk Üniversitesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Yeni eğitim-öğretim yılının ilk dersini ise Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli cerrahlardan, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı Başkanlığı’ndan emekli Prof. Dr. Hikmet Akgül verdi.

 Prof. Dr. Hikmet Akgül

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki açılışa Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Ergün Eskici, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektörler, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

“ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, yaptığı konuşmada Selçuk Üniversitesi’nin genç, dinamik akademik kadrosu, modern ve her türlü ihtiyaca cevap verebilecek kapasiteye sahip kampüsüyle bilimsel, sosyal ve kültürel yaşamıyla öğrencilerine rahat, güvenli, huzurlu ve kaliteli bir eğitim imkanı sunduğunu ifade etti. Üniversitenin kendi kabuğunu kırarak sadece Türkiye’de değil, dünyada da etkin bir üniversite olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerlemekte olduğunu belirten Prof. Dr. Şahin, her yıl olduğu gibi yeni eğitim-öğretim yılına bir kez daha gururla başladıklarını aktardı. Prof. Dr. Şahin, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin ise şunları kaydetti:

“Bilindiği gibi son derece zor bir coğrafyada bulunan ülkemiz, tarihi boyunca gerek coğrafi konumu, gerek ekonomik zenginliği, gerekse kültürel özellikleri ve çeşitlilikleri nedeniyle birtakım fitne ve terör odaklarının da hedefi olmuştur. Bu nedenle Türkiye her dönemde olduğu gibi bu dönemde de terörle mücadele konusunda önemli bir sınavdan geçmektedir. Bu dönemin geçmişe göre farkı ise normal şartlarda asla bir araya gelmeyeceği düşünülen PKK, PYD, DEAŞ, DHKP-C ve nihayetinde FETÖ gibi terör örgütlerinin ülkemize ve milletimize karşı ortak çıkarlar doğrultusunda birleşmiş ve ülkemize karşı adeta bir ittifak kurmuş olmalarıdır. İslam’ı ve İslam’ın değerlerini ve çeşitli hak arayışlarını istismar ederek ortaya çıkan başta FETÖ olmak üzere bu terör örgütlerinin ülkemizde zemin bulmasına, gençlerimizi ve geleceğimizi çalmalarına, kanımızı dökmelerine millet olarak asla izin vermeyeceğiz. Bizler de üniversiteler ve akademisyenler olarak ülkemizin geleceği için bu hususta elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

Prof. Dr. Şahin, konuşmasının son bölümünde, akademik yıl açılışına kendilerini kırmayarak gelen Prof. Dr. Hikmet Akgül’e teşekkür etti.

“15 TEMMUZ’DA İRADELERİNİ KİRAYA VERENLERE ŞAHİT OLDUK”



Konya Valisi Yakup Canbolat da günümüzde bilgi üretimi ve paylaşımının önem kazandığını belirtti. Bilgi üretiminin ancak eğitim – öğretimin şekillendirdiği insanın gücüyle mümkün olabileceğini anlatan Canbolat, “Geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimizin üreten, paylaşan, doğru bilgilerle beslenen, hür düşünen, fikirlerini açıkça söyleyebilen ve hoşgörü ortamında tartışabilen bireyler olmalarını istiyoruz. Çünkü; 15 Temmuz’da iradelerini kiraya veren hainlerin milletimize ve devletimize karşı ne denli büyük ihanet içinde olduklarına hep beraber şahit olduk. Özellikle ülkemizi ve milletimizi bölmeye çalışan vatan hainlerinin eğitim kurumlarına nasıl sızdıklarını, bu kurumları hain emellerini gerçekleştirmede nasıl kullandıklarını hep birlikte gördük. Öncelikle eğitim yuvalarımızdan bu hainlerden temizlenmesini, yeni ve milli hassasiyetle eskisinden çok daha iyi ve dinamik bir eğitim verilmesini olmazsa olmazlarımız arasında kabul ediyoruz.” diye konuştu.

Canbolat, köklü bir kurum olan Selçuk Üniversitesi’nin iyi yetişmiş zengin akademisyen kadrosu ve 90 bin öğrenci varlığıyla diğer üniversitelere de çok büyük katkıları bulunduğunu, şimdiye kadar birçok önemli projeyi de hayata geçirmiş önemli bir kurum olduğunu sözlerine ekledi.

Protokol konuşmalarının ardından, Türkiye Ekonomik ve Kültürel Dayanışma Vakfı, Hekimler Birliği Vakfı Genel Başkanı, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı Başkanlığı’ndan emekli Prof. Dr. Hikmet Akgül, “Doğal Dünya Düzeni” konulu yeni eğitim-öğretim yılının ilk dersini verdi.

Programın son bölümünde ise AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Hikmet Akgül’e hediye takdiminde bulundu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)