adscode
adscode

Selçuk Üniversitesi'nde mezuniyet heyecanı

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi’nde 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı sonunda yaklaşık 200 öğrenci mezun oldu.

Selçuk Üniversitesi'nde mezuniyet heyecanı
Üniversite
Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Kara, Prof. Dr. Mehmet Okka, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Küçüködük, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Küçüködük, tören açılışında yaptığı konuşmada, mezun olan öğrencilere 4 yıl boyunca eğitimin en iyisini vermeye çalıştıklarını belirterek, “Sevgili öğrencilerim, almış olduğunuz eğitimin kalitesi iş hayatınızda sizlere büyük avantaj sağlayacak ve Selçuk Üniversiteli olmanın ayrıcalığını hissedeceksiniz. Hayatınız boyunca ülkenizin menfaatini kendi menfaatinizden önde tutun ve bunu etrafınızdaki insanlara hissettirin. Mevlana hoşgörüsünü benimseyin ancak Hz. Ömer adaletinden asla ayrılmayın. Sizlere güveniyor ve ülkemizin kalkınmasında yapacağınız hizmetlere şimdiden teşekkür ediyorum.” dedi.

“SİZİ SİZ YAPAN SELÇUK ÜNİVERSİTESİ’Nİ UNUTMAYINIZ”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, Selçuk Üniversitesi mezunlarını, aradan yıllar geçip, farklı yerlerde, Türkiye’ye farklı şekillerde katkı sağlayacak konumlara geldiğini çeşitli örnekleriyle görebildiklerini ve bundan da kıvanç duyduklarını ifade ederek, “Sizlerin de sanayici, öğretim üyesi, dekan, rektör, milletvekili hatta bakan olması kaçınılmazdır. Bu konumlardayken sizleri siz yapan Selçuk Üniversitesi’ni unutmayınız, onunla daima gurur duyunuz. Aidiyet hissi oluşmuş bireyler olarak bulunduğunuz her kademede kardeşlik ruhu içinde fakültenize, üniversitenize destek olunuz. Bu arada sizlerin böyle rahat bir ortamda yetişebilmesi için kendilerini feda eden fidan gibi yiğitlerimizi, şehitlerimizi de lütfen unutmayınız.” diye konuştu.

“VATANIN SİZLERDEN GÜZEL İŞLER BEKLEDİĞİNİ UNUTMAYINIZ”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara da konuşmasında, “Böyle mutlu bir günde sizlerle beraber olabilmekten dolayı son derece mutluyuz. Vatanın ve milletin sizlerden iyi, güzel işler yapmanızı beklediğini lütfen unutmayınız. Araştırmacı ruhunuzu kaybetmeden, öğrenmiş olduğunuz bilgileri güncellemeyi lütfen unutmayınız. Önünüze çıkabilecek zorlu süreci yenebilecek bilgi birikimine ve düşüncesine sahip olduğunuz fikrinizi lütfen unutmayınız. İnançlı, akıllı, adaletli, ahlaklı, merhametli ve sabırlı, kanaatkar, güzel sözlü, alçak gönüllü ve cesaretli yiğitler olarak karşımıza ilerde çıkmanızı, hayırlı işler yapmanızı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz. Rabbim yolunuzu, bahtınızı açık etsin.” ifadelerini kullandı.

“KENDİNİZİ GELECEĞE HER ZAMAN GÜÇLÜ HAZIRLAYIN”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin ise Türkiye’nin tamamına yaymaya çalışılan ve ağırlıklı olarak Güneydoğu’da devam eden bir mücadelenin içinde olduğunu belirterek, “Bu nedenledir ki böylesine bir ortamda, böylesine bir atmosferde bu ülkenin vatandaşları olarak bizlere düşen vazife; birlik ve beraberliği hep en üst düzeyde tutmaktır. Bu çerçevede bu mezuniyet töreni, çok daha farklı, çok daha şenlikli kutlanabilirdi. Yine de hayat devam ediyor. Biz bin yıldır bu topraklarda varız ve devlet olarak uzun süredir kurgulanan bir oyunu bozmak üzereyiz, bozduk ve inşallah sonuçlandırmak üzereyiz. Gelecek bizim, biz umutluyuz çünkü sizin gibi gençlerimiz var. Vatanını, milletini seven, inancına bağlı, ecdadına sadık, vefalı evlatlarımız, gençlerimiz var. Sizin gibi öğrencilerimizi biz mezun ediyor olmaktan, bu ülkenin hizmetine sunuyor olmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Kendinizi geleceğe her zaman güçlü hazırlayın. Dil bilginizi mutlaka geliştirin. Yabancı dil bilginiz güçlü olsun. Ek programlarla spesifik alanlarda daha ayrı deneyimler edinmeye çalışın. Allah başınızı dik, yüzünüzü aydınlık etsin ve Allah bu milletin başını eğdirmesin. Hepinizi tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ardından Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı sonunda mezun olan yaklaşık 200 öğrenci hep birlikte kep attı ve mezuniyet sevinci yaşadı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)