adscode
adscode

Sendikacı Üniversite Disiplin Kuruluna Girecek

Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2014 ve 2015 Yıllarını Kapsayan sözleşme.

Sendikacı Üniversite Disiplin Kuruluna Girecek
Sendikalar
Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2014 ve 2015 Yıllarını Kapsayan 2.Dönem Toplu Sözleşmenin ikinci kısım birinci bölümündeki "Yükseköğretim kurumu disiplin kurullarında sendika temsilcisinin bulunması" başlıklı 19. maddesinde; "(1) Hakkında disiplin soruşturması yürütülen kamu görevlisinin üyesi olduğu sendika temsilcisi, yükseköğretim kurumları disiplin ve yüksek disiplin kurullarında yer alır." hükmü uyarınca toplu sözleşmenin yürürlüğe gireceği 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren sendika temsilcisinin disiplin kurullarında yer alacağı ifade edilmiştir.

Ayrıca Sendikalar 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun 1. maddesinde ki; "...kamu görevlilerinin ortak ekonomik, sosyal ve mesleki hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi..." amacıyla; 5. maddesinin 2. fıkrasında belirtilen "Eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri" kolunda faaliyet gösteren ve bu kolda görev yapan kamu görevlisi üyelerinin hak ve menfaatlerini korumaya yönelik olarak çalışmalar yapmakta olup bu kapsamda disiplin kurullarında da üyelerinin hak ve menfaatleri savunacak çalışmalar yapmaktadır.


Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı Ve Memurları Disiplin Yönetmeliğin "Tanım ve kısaltmalar" başlıklı 3. maddesinde; "Disiplin Kurulları: c - Yükseköğretim Kurumlarında: Bu kurumların yönetim kurullarını, ifade eder." şeklinde tanımlanmış olup, bu tanım uyarınca rektörlüğe bağlı tüm akademik birimlerde yönetim kurulu oluşturulan birimler aynı zamanda o birimin disiplin kurulu anlamına gelmektedir.

Disiplin kurullarına sendika temsilcisinin katılımının sağlanması ile sendika üyesi personelin hak ve menfaatlerinin sendika temsilcisi tarafından savunularak üyenin hak ve menfaatlerinin korunması amaçlanmıştır. Artık üniversite disiplin kurullarında sendika temsilcisi de olacaktır.

memurlar.net



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)