adscode
adscode

Sendikalardan Beden Eğitimi Dersi Tepkisi

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün, meslek liselerinin 10 ve 11’nci sınıflarında beden eğitim dersini gerekçe göstermeden kaldırması tepkilere neden olurken, eğitim sendikaları…

Sendikalardan Beden Eğitimi Dersi Tepkisi
Eğitim
Adana’da dün Valilik önündeki kentin işlek caddelerinden birine file çekip voleybol oynayarak, meslek liselerinin 10 ve 11’nci sınıflarında beden eğitim dersinin kaldırılmasını protesto eden öğretmenler, bu dersin öğrencilerin deşarj olması için çok önemli olduğunu savundu. Beden eğitimi dersinin tekrar müfredata alınmasını isteyen eğitim sendikaları, bunun için eylemlerinin devam edeceğini açıkladı. Eğitim-iş Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, alınan kararla Milli Eğitim Bakanlığı’nda tasarruf edilmeye çalışıldığını, ders saatleri ile devamlı oynandığını öne sürerek şöyle konuştu:

"Alınan kararla ders ücreti ve öğretmen atamasında tasarruf düşünülüyor. Meslek liselerinde 10 ve 11’nci sınıflarda, 2’şer saatlik ders kalktı. Şu ana kadar herkes ders programını, rotasyonunu yaptı. Yarın kavimler göçü gibi, öğretmenler oradan oraya savrulacaktır. Din temelli 4 tane ders kuruluyor. 2’si seçmeli ders olmak üzere. Beden eğitimi insanların ruhunu, bedenini dinlendirdiği bir derstir. Öğrencilerin deşarj olduğu bir derstir. Bu tip dersler, fen, biyoloji ve matematiğin rahat işlenmesine yardımcı olan derslerdir. Bu ders saatinin arttırılması gerekiyordu. Ama iktidar bu konuda böyle bir tasarruf kullandı. Bu değişiklikler çocuklarımızı, bizi eğitim sistemimizi tırpanlıyor."

Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse de, her gelen Milli Eğitim Bakanı’nın kendini ifade etmek için bu tip değişikliğe gittiğini iddia etti.

‘Fen, sosyal bilgiler gibi dersler konulacak’
Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca ise beden eğitimi dersinin neden kaldırıldığının kimseyle paylaşılmadığını belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:
"Bu dersin neden kaldırıldığının tam nedeni kimseyle paylaşılmadı. Sendikalarla bu konuda herhangi bir şey paylaşılmadı. Ancak muhtemelen bu dershanelerin kapatılması ile ilgili orta öğretimde yeniden bir düzenleme planlıyorlar. Bu planlamada ağırlık meslek liselerine verilecek. Meslek liselerinin de, düz liseler gibi derslerle donatılması öngörülüyor. Beden eğitimi, müzik ve felsefe gibi dersler kaldırılıp, yerine fen, sosyal bilgiler gibi derslerle takviye edilmek isteniyor, gibi aklımıza geliyor. Ama bunu yapmak için beden eğitimi dersinin kaldırılmasını doğru bulmuyoruz."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)