adscode
adscode

Serindağ “Fişlemeler Kimin Kararıyla Yapılıyor?”

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin fişlemelerini “kişi hak ve özgürlüğüne aykırı” olarak değerlendirerek, “bu tür keyfi uygulamalara son verilmeli” dedi.

Serindağ “Fişlemeler Kimin Kararıyla Yapılıyor?”
Türkiye'den Haberler
CHP Gaziantep Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Ali Serindağ, Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı olarak İslahiye’deki fakülte ve yüksek okullarda okuyan öğrencilerin fişlenmelerini meclis gündemine taşıdı.

Daha önce de bir çok üniversitede bu tür fişlemelerin gündeme geldiğine dikkat çeken Serindağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya “Böyle bir fişleme Emniyet Müdürlüğü tarafından mı yapılmıştır? Yapılmışsa hangi Emniyet Müdürlüğü veya birimi bu kararı vermiştir?” diye sordu.

Fişlemeler kişi hak ve özgürlüğüne aykırı olarak değerlendiren Serindağ, bu fişlemelerle ilgili olarak İçişleri Bakanı’na “Gaziantep Üniversitesi rektörlüğünün, fakülte dekanlığının ve yüksek okul müdürlüğünün bir bilgisi ve işbirliği var mıdır” diye de sordu…

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ’ın TBMM’ye verdiği soru önergesinin tamamı şöyle:
 
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA Aşağıda yazılı olarak sorduğum sorularımın TBMM İçtüzüğü’nün 98. Maddesi gereği, İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.  06.01.2014
 
 
 
Ali SERİNDAĞ
Gaziantep Milletvekili

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)