adscode
adscode

SEV AMERİKAN KOLEJİ NAKİLLE 9. SINIF ÖĞRENCİSİ ALACAK

SEV AMERİKAN KOLEJİ’NDE 9. SINIFLAR İÇİN NAKİL SINAVI 15 AĞUSTOS’TA

 SEV AMERİKAN KOLEJİ NAKİLLE  9. SINIF ÖĞRENCİSİ ALACAK
Özel Okullar

 
Kapılarını ilk kez eylülde açacak olan SEV Amerikan Koleji’ne (SAC) veliler yoğun ilgi gösteriyor. 120’si hazırlık, 48’i lise birinci sınıf olmak üzere 168 öğrenciyle eğitime başlayacak olan SAC, nakil sınavı ile 9. sınıfa da sınırlı sayıda öğrenci alacak. Nakil sınavına katılmanın tek şartı, lisede hazırlık sınıfı okumuş olmak
 
 
Türkiye’nin köklü liseleri Üsküdar, İzmir ve Tarsus Amerikan kolejlerinin bağlı olduğu Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) tarafından kurulan SEV Amerikan Koleji (SAC) eğitime başlıyor. TEOG sonuçlarının açıklanmasıyla kayıt maratonu tüm hızıyla devam ederken SEV Amerikan Koleji de yeni öğrencileriyle buluşuyor. İstanbul Çekmeköy’de bu yıl kapılarını açacak olan SEV Amerikan Koleji’ne veliler yoğun ilgi gösteriyor.
 
EYLÜLDE KAPILARINI AÇIYOR
 
SEV Amerikan Koleji bu yıl, 120’si hazırlık, 48’i lise birinci sınıf (9. sınıf) olmak üzere 168 öğrenciyle eğitime başlayacak. Çekmeköy’de 18 bin 500 metrekarelik kullanım alanına sahip SEV Amerikan Koleji, en az 600 öğrenci kapasitesine sahip olacak. Bu yıl ayrıca nakil sınavı ile 9. sınıfa sınırlı sayıda öğrenci alınacak.
 
NAKİL SINAVI 15 AĞUSTOS’TA
 
Sınava başvurmak için 2013-2014 ders yılında lise hazırlık sınıfında okumuş olmak gerekiyor. Başvurular 4-13 Ağustos 2014 tarihleri arasında kabul edilecek. Nakil sınavı Türkçe, İngilizce (yazılı ve sözlü) ve İngilizce, Matematik derslerinden oluşuyor. Sınavlar SEV Amerikan Koleji Çekmeköy Kampüsü’nde, 15 Ağustos 2014 Cuma günü saat 10.00’da başlayacak ve 14.00’te sona erecek.
 
KESİN KAYITLAR 19 AĞUSTOS’TA

 
Sınav sonuçları, 18 Ağustos Pazartesi günü saat 11.00’den itibaren velilere telefonla bildirilecek. Kesin kayıtlar ise 19 Ağustos Salı günü 9.00- 12.00 ve 13.00 – 16.00 saatleri arasında okulda yapılacak.
 
9. sınıf nakil sınavında başarı şartı; hem Türkçe hem İngilizce sınavlarından en az 50 puan alınması ve tüm sınavların aritmetik ortalamasının en az 50 olması gerekiyor. Sınavda başarılı olan öğrenciler yüksek puandan küçüğe doğru sıralanacak ve açık kontenjan sayısı kadar öğrenci kayıt hakkı kazanacak.
 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)