adscode
adscode

Seyahat Etmenin Özgürlüğünü Keşfetmek

Seyahat etmeyi, tatil yapıp biraz kafa dağıtmayı çoğu insan seviyor. Ama çoğu zaman gözümüzde büyüttüğümüz rakamsal ifadeler önümüze engeller koyuyor.

Seyahat Etmenin Özgürlüğünü Keşfetmek
Türkiyeden Haberler
Yurtdışı seyahatleri her zaman pahalıya yapılır. Vize işleri çok uzun zaman alıyor ve çok zor alınıyor. Yol bilmeyiz, iz bilmeyiz tanıdığımız yok nasıl gezeceğiz? Ve tabi biletler çok pahalı. Çoğu insan bu ve buna benzer tabuları nedeniyle ya seyahat etme özgürlüğünü kullanmıyor yada kendi özgürlüğünü yurt içi seyahatler ile geçiştiriyor. Peki gerçekler ne? Nasıl oluyor?

Vize işi nasıl oluyor?

Aslında insanların gözünde büyüttüğü en büyük problemlerden bir tanesi de vize almak. Aslında her ne kadar gözümüzü büyütse de vize almak aslında o kadar da zor bir şey değil. Sadece gerekli hazırlıkları özenli bir şekilde yapmak vize almayı oldukça kolaylaştırıyor. 

Peki vize’yi nasıl alıyoruz?
Öncelikle hangi ülkeye gidecekseniz gideceğiniz ülkenin vize isteyip istemediğini kontrol ediyorsunuz. Eğer vize istiyor ise aracı bir firma ile mi yoksa direk konsolosluk üzerinden mi başvuru kabul ediyor onu öğreniyorsunuz. Burada güzel bir örnek ile giderek kafanızda ki sorulara yanıt vermek isteriz. Örneğin zor alınıyor dediğimiz “Schengen Vize”sini nasıl alabiliriz?

Öncelikle planımızı hazırlıyoruz. Hangi tarihte gideceğiz, hangi tarihte döneceğiz. Nerede kalacağız, ne kadar kalacağız ve nereleri gezeceğiz. Detaylı bir yol haritası hazırlayıp bunu bir A4 kağıdına döküyoruz.

Daha sonra Schengen vizesi için;
Başvuru Formu

Belirtilen Ölçülerinde (Tamı tamına) Fotoğraf

Kimlik ve Pasaport Fotokopisi

Pasaport

Vize ücreti

Sağlık sigortası

Uçak bileti rezervasyonları

Otel rezervasyonları

Öğrenci ise (öğrenci belgesi, sponsor dilekçesi, sponsor banka dökümü)

Çalışan ise (izin onayı, işveren mektubu, ssk dökümü)

Şirket sahibi ise (ticari sicil kopyası, vergi levhası, banka dökümü, gelir belgesi,  )

İmzalı ve kaşeli banka dökümü ( imza sirküleri ile beraber )

İkametgah Belgesi

Nufus Kayıt Örneği

Peki Masraflar Neler?

Vize ücreti 60 EUR

Seyahat Sağlık Sigortası (30.000 euro teminatlı) 60 tl

Aracı kurum ücreti 117 tl

Evraklarının tamamını eksiksiz bir şekilde hazırlamalı ve aracı kuruma gitmeden önce randevu alarak belirtilen saatte evraklarını teslim etmek için kurumda bulunmalı. Evrakları teslim ettikten sonra net olarak belli olmamakla birlikte 1 hafta ile 3 haftalık bir sürek içerisinde tarafınıza posta ile pasaport iadesi gerçekleştiriyor ve vizenizin çıkıp çıkmadığını öğreniyorsunuz.

Aslında insanlara seyahat etmenin ne kadar kolay bir şey olabileceğini ve nasıl ucuza seyahat edebileceklerini anlatan bir çok mecra oluşmaya başladı. Hem bu mecralara katkı hem de insanların önyargılarından uzaklaşması için bizde Youtube'da Gezginyol adıyla bir platform oluşturduk. Oluşumumuz henüz yeni ama hızlı bir şekilde büyümeye dahi başladık. Çünkü insanlar gerçekten seyahat hakkında ki gerçekleri öğrenmek istiyorlar.

Biz Gezginyol aracılığıyla insanlara ucuza ve bilinçli seyahat etmek için elimizden geldiğince bol içerik üretmeye çalışıyoruz. Aslında bu proje bizden çok, insanların merakıyla doğdu diyebiliriz. Sosyal Medya'da takip eden çoğu arkadaşımız gördüklerinde sürekli olarak benzer sorular soruyorlar. Paris'e nasıl 6,71 TL’ye bilet aldınız. Hindistan'a nasıl oluyor da 4 TL'ye bilet alınıyor diye soruyorlar. Geçtiğimiz günlerde Dubai'ye 0,00 TL bir biletleme yaptık. Arayan, soran  nasıl olduğunu merak eden bir çok arkadaşımız oldu. Hatta öyle ki daha önce il dışına çıkmamış bazı dostlarımız bizde alalım gelelim diye teklifte bulundular.

İnsanları seyahat etmeye bu kadar istekli gördükten sonra insanların merak ettiği soruları önce kendi içimizde cevaplamaya başladık. Daha sonra bunu daha düzenli yapabilmek adına Youtube'da Gezginyol adıyla bir platform oluşturduk. İnsanlardan sorular alıyor, bu soruları video'lar hazırlayarak paylaşıyoruz. Gittiğiniz ülkelerden görüntüler çekiyor ve insanlarla paylaşarak gittiğimiz yerlerin aslında ne kadar da kolay gezilip, görülebileceğini anlatmaya çalışıyoruz. Şimdi'den ön yargılarını kırıp yurt dışına seyahat eden arkadaşlarımız bile oldu. Umudumuz kitlemizi daha da arttırarak daha çok insanı bu konu hakkında bilgilendirmek ve bilinçlendirmek.

Aslında insanlar seyahat etmekten korkmuyor, seyahat etmenin getireceği zorluklardan dolayı yeltenmeye cesaret edemiyorlar. İnsanlara bu tabu'larını yıkabileceklerini gösterdikçe fikirlerini de değiştirmeye başlıyorsunuz. Biz Gezginyol ailesi olarak eğer insanların hayallerini gerçekleştirmelerine vesile olabileceksek, elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız.

Remzi Kalafat

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)