adscode
adscode

Shell Eco-marathon 2014'te ilk 10'a girmeyi başardı

Yeditepe Üniversitesi Elektrikli Araç Takımı “YUEMT” ve araçları “Cereyan7-II”, Shell Eco-marathon 2014’te ilk 10’da yerini aldı.

Shell Eco-marathon 2014'te ilk 10'a girmeyi başardı
Üniversite
Yeditepe Üniversitesi’nden “Cereyan7-II”, Shell Eco-marathon 2014’te Türk takımları arasında ikinci, genel sıralamada ise dokuzuncu oldu.

Yeditepe Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu elektrikli araç takımı “YUEMT” ve araçları “Cereyan7-II”, bu yıl 15 - 18 Mayıs tarihleri arasında Hollanda'nın Rotterdam kentinde düzenlenen “Shell Eco-marathon 2014”te “Urban Concept Battery Electric” kategorisinde 9., kendi kategorisinde yarışan Türk takımları arasında da 2. oldu.

Günümüz enerji ihtiyacına yönelik olarak “YUEMT”in tasarladığı elektrik enerjisiyle çalışan “Cereyan7-II”nin karbon emisyonu sıfır ve çevre dostu olması dikkat çekiyor.

“Cereyan7” ilk olarak farklı bir araçla 2010 yılında tasarlandı ve Almanya'da yarıştı. Ardından aynı gövdede bir takım değişiklikler yapılarak 2013 yılında Hollanda'daki Shell Eco-Marathon yarışına katıldı. “Urban Concept Battery Electric” Kategorisinde Avrupa 12.’liği ve sıralamadaki Türk takımları arasında da 2.’liği almıştı.

Yeditepe Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akgün, öğrencilerinin sadece hocalarından danışmanlık alarak bu başarıya imza attığını belirterek; “Öğrencilerimiz, mekanik, elektronik ve güvenlik kategorilerinden bir seferde geçen tek Türk takımı oldu. Bu da bizim başarımızı ispatlıyor. Öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyor, onlarla gurur duyuyoruz” dedi.





 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)