adscode
adscode

Sıcaklık Düşüyor, Kar Geliyor

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu da karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Sıcaklık Düşüyor, Kar Geliyor
Türkiye'den Haberler
Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu da karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. 


Hava sıcaklığı, kuzey kesimlerde 3 ila 6 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Karaman, Aksaray, Kırşehir, Erzurum, Bingöl ve Muş çevreleri ile akşam ve gece saatlerinde Marmara'nın kuzey ve batısı, kıyı Ege ile Bursa, Balıkesir ve Manisa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu da karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın akşam saatlerinden itibaren Marmara ve Ege'de güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı, kuzey kesimlerde 3 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Orta ve Doğu Karadeniz'de kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat), akşam ve gece saatlerinde Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

-BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS HADİSESİ

- Sabah ve gece saatlerinde başta Batı Karadeniz'in iç kesimleri olmak üzere iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte güneydoğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi beklenirken Meteoroloji, karayolu ulaşımında gizli buzlanma, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

-KUVVETLİ RÜZGAR

- Meteoroloji, rüzgarın akşam ve gece saatlerinde Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini bildirirken soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı. 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)