adscode
adscode

Siemens Sanat “Sınırlar Yörüngeler 15-16” Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

​Türkiye'de sanatın önemli adreslerinden biri olan Siemens Sanat tarafından 2007 yılından bu yana güncel sanatı ve genç sanatçıları desteklemek amacıyla düzenlenen “Sınırlar ve Yörüngeler 15 – 16” Yarışması…

Siemens Sanat “Sınırlar Yörüngeler 15-16” Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu
Türkiye'den Haberler
Genç sanatçıları destekleyerek uluslararası arenada bilinirliklerini arttırmayı hedefleyen Siemens Sanat tarafından düzenlenen Sınırlar ve Yörüngeler 15 – 16 Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Değerlendirme sonucunda 18 adayın eserleri sergileme hakkı kazanırken, ayrıca yapılan değerlendirme sonucunda Begüm Yamanlar, Hakan Dağdelen ve Merve Denizci’nin eserleri 2000 euro’luk başarı ödülüne layık görüldü.  

“Sınırlar Yörüngeler 15-16” Yarışması Seçici Kurul’u 230 adayın gönderdiği başvuru dosyalarını değerlendirdi. Sınırlar ve Yörüngeler 15-16 Yarışması’nın bu yılki jürisinde; dünyaca ünlü performans sanatçısı Nezaket Ekici, Viyana Open Systems Sanat Forumu’nun kurucusu ve yöneticisi, küratör Gülsen Bal, Helmhaus Zürih’in küratörü Daniel Morgenthaler, Sinopale Uluslararası Sinop Bienali kurucusu ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi, sanatçı T. Melih Görgün ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi, sanatçı Mürteza Fidan yer aldı.

Başarı ödülü alan üç ismin yanı sıra, daha sonra gerçekleştirilecek sergide yapıtlarını sergileme hakkı kazanan 15 sanatçı ise şöyle: Bestami Gerekli, Binnaz Koca Gökçe, Burçak Konukman, Çağla Vera Kılıçarslan, Duygu Nazlı Akova, Emrah Karakurum, Hasan Özgür Top, Nergiz Yeşil, Neslihan Koyuncu, Özge Topçu, Ali Kanal, Mehmet Ögüt, Sena Avcı, Serpil Tuğçe Aytürk, Yusuf Özal Çelik.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)