adscode
adscode

Sınav Öncesi Çikolata Yerine Ceviz Yiyin

Medical Park Gebze Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Aslıhan Küçük; sınava gireceklere başarı ve motivasyonlarına katkıda bulunabilecek beslenme önerilerinde bulundu:

Sınav Öncesi Çikolata Yerine Ceviz Yiyin
Sınavlar

''GECE DELİKSİZ BİR UYKU İÇİN

KABAK ÇEKİRDEĞİ''





-SINAV ÖNCESİ TAZE GIDALAR TÜKETİN
 

''UYKUSUZLUĞA KARŞI BİTKİ ÇAYI''

 

Gençlerin üniversite kapısını aralamalarını sağlayacak olan sınavlar, Cumartesi günü başlayacak. Aileleri ise çocuklarını sınava nasıl hazırlayacakları telaşı sardı. Sınav öncesinde çocuğunuzun beslenmesinde yapılacak düzenlemelerin motivasyon ve başarısına olumlu yansıyacağını söyleyen Medical Park Gebze Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Aslıhan Küçük; “Sınav öncesinde ve sınav sırasında kan şekerinizin ayarlanması ve başarı oranınızın artması açısından tatlı, çikolata hazır meyve suyu gibi gıdalardan uzak durun. Bunun yerine ceviz, badem ve meyve tüketin” dedi.

 

Medical Park Gebze Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Aslıhan Küçük; sınava gireceklere başarı ve motivasyonlarına katkıda bulunabilecek beslenme önerilerinde bulundu:

 

 

  • Herkesin hayatında bir dönüm noktası olma niteliği taşıyan sınavlar çaldı bu yıl da kapımızı. Hepimizin içinde çok büyük bir heyecan ve biraz da stres var elbet. Kimi duygusal durumundan dolayı aşırı yeme eğilimi gösterirken, kimi iştahtan kesilip yeterince besin tüketememektedir. Bu durumda şimdiden beslenmeniz ile ilgili alacağınız koruyucu önlemlerin sınav gününde sizin koruyucu meleğiniz olacağını unutmayın.
  • Sınav öncesinde ve sınav günü beslenmeniz, performansımız açısından oldukça belirleyici bir etken olacaktır. Bunları uyguladığınız takdirde hem konsantrasyonunuzda, hem de öğrendiklerinizi hatırlama kabiliyetinizde büyük oranda bir artış olacaktır.

 

Sınavdan öncesi beslenme tüyoları:

 

SINAV ÖNCESİ TAZE GIDALARLA KAHVALTI YAPIN: Sınav öncesi gece beslenmesi de en az kahvaltı kadar önem taşımaktadır. Sınava girecekler, gıda zehirlenmesine karşı mutlaka evlerinde, taze gıdalarla hazırlanmış yemeği yemeliler. Daha önce yemediğiniz gıdayı yememelisiniz.

GAZ YAPAN BESİNLERDEN UZAK DURUN: Bir gün öncesinde gaz problemi oluşturacak kurubaklagil, lahana, bezelye, bulgur pilavı, kısır, mercimek köftesi gibi besinlerden uzak durulmalı.

AĞIR YEMEKLER MİDEYİ YORAR: Mide rahatsızlıklarına sebep olabileceği düşünülerek yağda kızartma, birçok besinin bir araya gelmesiyle oluşan karışık yemekler, çok yağlı, ağır soslu yemekler tercih edilmemeli, mümkün olduğu kadar az işlenmiş ve sade besinler tercih edilmelidir.

MEYVE SUYU YERİNE SÜT: Kan şekerinizin ayarlanması ve başarı oranınızın artması açısından tatlı, çikolata hazır meyve suyu gibi gıdalar yerine kan şekerinizi yavaş yükselten meyve, süt ve süt ürünleri, çiğ fındık, badem ve ceviz gibi gıdaları tercih ediniz.

BİTKİ ÇAYI TÜKETİN: Huzursuzluk, kalp çarpıntısı ve uykusuzluk gibi sağlık problemlerine yol açtığı için çay, kahve, kola yerine bitki çaylarını tercih ediniz. Bu bitki çayları ıhlamur, kuşburnu veya melisa çayı olabilir.

DELİKSİZ BİR UYKU İÇİN: Stresten uzak güzel bir uyku için ise 500 ml sıcak suda; 1 poşet papatya + 1 poşet melisa + 1 poşet tarçın karanfil çaylarını karıştırın. Yatmadan 1-2 saat önce 1 fincan için. Bu çay karışımı hem rahat uyku uyumanızı sağlayacak, hem de stres faktörünü minimuma indirecektir.

GECE UYANMAMAK İÇİN KABAK ÇEKİRDEĞİ: Gece sık idrara çıkma şikayeti varsa yatmadan önceki ara öğünde 1 avuç kabak çekirdeği tüketilebilir. Bu sayede uykunuz bölünmemiş, daha derin ve rahat uyku uyumuş olursunuz.

 

 

SINAV AKŞAMI İÇİN

ÖRNEK MÖNÜ:

100-150 gr ızgara yağsız tavuk göğüs/ et biftek/ızgara balık

Az zeytinyağlı salata

1-2 dilim tam buğday ekmeği veya 5-6 kaşık sossuz makarna

Veya

1 tabak kıymalı ıspanak yemeği

1 kase kaymaksız yoğurt

1-2 dilim tam buğday ekmeği veya 5-6 kaşık sossuz makarna

GECE:

1 porsiyon meyve + 1 bardak süt veya 1 kase yoğurt

 

KAHVALTI ÖRNEK MÖNÜ:

Tam buğday - çavdar – çok tahıllı ekmek

1 tam ceviz içi + 2-3 adet çiğ fındık / badem

az yağlı beyaz peynir,

1 adet haşlanmış yumurta

3-4 adet kara erik kurusu (demir minerali açısından zengin, konsantrasyon ve dikkat için önemli)

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)