adscode
adscode

Sınav Öncesi Moralinizi Yükseltin

TEOG kapsamında 8. sınıftaki 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin katılacağı merkezi ortak sınavlar öncesi hem ailelerde hem de çocuklarda kaygılar yükselirken uzmanlar, morallerini yüksek tutmalarını ve olumlu…

Sınav Öncesi Moralinizi Yükseltin
Sınavlar

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Klinik Psikoloğu Merve Yavuz, 25 – 26 Kasım tarihleri arasında Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi ve T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden sorumlu olacak öğrencilerin olumlu düşünce içerisinde olmasının morallerini yükselteceğini kaydetti. Klinik Psikolog Yavuz, sınavların ölüm kalım durumu olmadığını, sınav öncesi son günlerin dinlenilerek geçirilmesinin yararlı olacağını ifade etti. 



İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Klinik Psikoloğu Merve Yavuz, öğrencilerin olumlu düşünce içerisinde olmasının morallerini yükselteceğini kaydetti.
 

‘Olumlu Hayal Gücünün Başarısı’

Öğrencilerin sınav öncesinde o döneme dek olan başarılarını düşünmesini isteyen Yavuz, “Bu durum öğrencilerimizin moralini yüksek tutacaktır. Uyku düzeni sağlanmalı, beslenmeye dikkat edilmeli. Hayal gücü de olumlu yönde kullanılmalı. Paniğe kapılarak, dikkat etmeden, olumsuz düşünerek zaman geçirmek bilgileri ve kişileri olumsuz etkiler. Öğrencilerimiz elinden geleni yaptığını ve yeterli derecede hazırlandığını düşünmeli” dedi. 

‘Sınav Ölüm Kalım Savaşı Değil’

Merve Yavuz, sınavların ölüm kalım durumu olmadığını, sınav öncesi son günlerin dinlenilerek geçirilmesinin yararlı olacağını belirtti. Öğrencilerin yaşadığı kaygıyı 1 ile 10 arasında puan vermesini isteyen Yavuz, şunları söyledi:

“1 puan az kaygılı, 10 puan çok kaygılıdır. Heyecan kontrol altına aldığında kaygı puanı düşecek ve sınava odaklanmak daha net olacak. Ailelerin ise, çocuklarına güvendiklerini ve onların elinden geldiğini yaptığını bildiklerini söylemeleri onların rahatlamalarını sağlayacak. Güzel ve olumlu iletişim, çocuğun düşüncelerini düzene sokacak, ‘ailemin beklentilerini karşılamalıyım’ kaygısı azalacak ve ‘bu sınavı başaracağım’ düşüncesine odaklanacak.”

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)