adscode
adscode

Sınavlara Kendi Yöntemlerinizle Hazırlanın

Her bir öğrencinin dersi anlama kapasitesinin farklı olduğuna dikkat çeken uzmanlar, sınavlara hazırlanan öğrencileri ders çalışma sistemlerinde kendi yöntemlerini belirlemeleri konusunda uyarıyor.

Sınavlara Kendi Yöntemlerinizle Hazırlanın
Sınavlar


 İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Görevlisi Songül Özgün, her bireyin farklı şekilde öğrendiğini, ders çalışmayı engelleyen durumların kontrol altına alınabileceğini söyledi. 



Öğrencilerin çoğu zaman “anlamıyorum” diyerek pes ettiğini belirten İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Görevlisi Songül Özgün, her bireyin farklı şekilde öğrendiğini, ders çalışmayı engelleyen durumların kontrol altına alınabileceğini söyledi. 

Öğrencinin ilk olarak ders çalışmasını engelleyen durumların neler olduğunu sıralamasını isteyen Özgün, her bireyin aynı çevre şartları sağlansa bile algı ve öğrenmelerinde değişiklikler olduğunu vurguladı. Özgün, öğrencilere şu önerilerde bulundu:

“Ders başına oturmada mı, sıkıntı yaşıyorsunuz, dersin konusunu mu, sevmiyorsunuz ya da dersi anlama ile ilgili bilgi eksikliğiniz mi var?  Tüm bu soruları çoğaltabilirsiniz. Eğer ders başına oturma konusunda problem yaşıyorsanız bir müddet, birkaç gün olabilir, masanın başında sadece oturmayı deneyin. Bu ders başına oturma davranışının gelişmesinde etkili olacak ve sizin ders çalışmaya yönelik ön hazırlık yapmanızı sağlayacaktır. Etkin bir şekilde ders çalışmanızı kolaylaştıracak yöntemlerden biri de çalışacağınız konuyla ilgi kitap, kalem gibi materyallerin önceden hazırlanmasıdır. Bu yöntem hem işinizi kolaylaştıracak hem de sürekli kalkmak zorunda kalmayacağınız için dikkatinizi toplama konusunda da size yardımcı olacaktır.” 

‘Kendinizi Tanıdıkça İyi Çalışırsınız’

Öğrenmede bireysel farklılıkların olduğunu, ders çalışma ortamının da kişiye özgü olması gerektiğini aktaran Özgün, bu nedenle bireylerin kendisini iyi gözlemlemesinin derslerde etkili olacağını kaydetti. Öğrencilerin kendilerine yönelik bir çalışma köşesi oluşturabileceğini ifade eden Özgün, “Dikkatinizi dağıtacak uyarıcılar varsa bunların yerini değiştirebilirsiniz. Sessiz bir ortam gerektirmeyen bir konu üzerinde çalışıyorsanız müzik dinlemek, çalıştığınız ortamın ısı ve ışığını ayarlamak ders çalışmanızı kolaylaştırır. Ayrıca yaptığınız çalışmadan zevk almanızı da sağlayacaktır” diye konuştu.

‘Çalışma Planı Çıkarın’

Ders çalışmak için haftalık ya da aylık plan hazırlamanın uygun olacağına değinen Özgün, dikkat edilmesi gereken noktalardan birinin çok fazla ders içeriği eklememek olacağını söyledi. Çalışılan konularla ilgili testler çözmenin, okumalar yapmanın bilgilerin kalıcılığını arttıracağını belirten Özgün, öğrencilerin ders programına gün içerisinde yaptıkları aktiviteleri de eklemesinin yararlı olacağını bildirdi. 


 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)