adscode
adscode

Sınavlarda başarılı olmak için bunları tüketmeyin!

Okulların açılması ile sınavlar başladı. Ders çalışırken verimsizlik, konsantrasyon güçlüğü, yorgunluk hissi gibi sebeplerle yapılan yanlış besin tercihleri, atlanan ara öğünler başarısızlığı da beraberinde…

Sınavlarda başarılı olmak için bunları tüketmeyin!
Eğitim
Türkiye’nin lider toplu yemek ve destek hizmet firması Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Gülşen Kadri, yüksek miktarlarda kafein tüketiminden ve şekerli, yüksek yağ içerikli besinlerden uzak durmamız gerektiğini, böylece sağlıklı bir bedene ve zihne sahip olabileceğimizi söylüyor ve tavsiyelerde bulunuyor.

Fiziksel performansımızda olduğu gibi, zihinsel performansımızın başarısı da sağlıklı bir beden ve zihne sahip olmaktan geçiyor. Tıpkı vücudumu gibi beynimizi de canlı ve güçlü tutabilmek için iyi bir beslenme alışkınlığı edinmeliyiz. Yanlış besin tercihleri, özellikle de sınav öncesi dönemde, performansı olumsuz etkiliyor. Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Gülşen Kadri, beyni ve zihni besleyen sağlıklı besinler tercih ederek sınav performanslarını olumlu yönde geliştirmenin mümkün olduğunu söylüyor. İşte başarılı bir sınav için dikkat edilmesi gerekenler...

Doğru Bildiğimiz Yanlışlar

Enerji: Çoğu zaman öğrenciler enerji seviyelerini yüksek tutacağını düşünerek şeker ve yağ içeriği yüksek besinleri, yüksek miktarda çikolata veya enerji içeceklerini tercih edebiliyorlar. Bu tür yiyecekler aksine vücudun yorgun ve halsiz olmasına, öğrencinin konsantrasyonunun düşmesine sebep veriyor.

Kafein: Geç saatlere kadar uyanık kalmak, daha iyi konsantre olmak için bol miktarda içilen kahve, gazlı içecekler ve çay gibi kafeinli içecekler, aşırı tüketildiğinde, kalp ritminde bozulma, yüksek tansiyon yükselme ve anksiyete gibi problemlere neden olabiliyor. Ayrıca, demir ve kalsiyum gibi minerallerin emilimlerini azaltıcı tanenler içerdiğinden fazla miktarda kafeinli içecek alınması genel vücut sağlığı için de olumsuz etki yaratabiliyor.

Kahvaltı şart, ara öğüne dikkat...

Öğün düzenini sağlamak, uzun süreli açlıklardan kaçınmak konsantrasyonun devamlılığını ve

çalışma performansını korumak açısından son derece önemli. Özellikle kahvaltı öğünü atlanmamalı. Sağlıklı ve dengeli içerikteki bir kahvaltının, gün içerisindeki beslenme düzenini ve kalori alımını belirlediği, ayrıca akademik performansı iyileştirdiği çalışmalar ile kanıtlanmış. Ana öğün aralarında ise, sağlıklı ara öğünler yapmak hem kan şekerinin dengede kalmasını sağlayarak kişinin kendini bitkin hissetmesini ve konsantrasyonunun dağılmasını engelliyor hem de günlük alınması gereken enerji ve besin öğelerinin tamamlanmasına yardımcı oluyor.

Sınav döneminde hastalıklardan korunmak içinse, bağışıklık sistemini koruyacak ve güçlendirecek içerikteki besinlerden dengeli miktarlarda tüketmek gerekiyor. Özellikle mevsiminde tüketilen sebze ve meyveler farklı vitamin ve antioksidan içerdiğinden önemli.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)