adscode
adscode

Sınavsız geçiş bu yıl da devam edecek!

YÖK Başkanı Yekta Saraç, sosyal medya hesabından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı ziyaretiyle ilgili paylaşımlarda bulundu.

Sınavsız geçiş bu yıl da devam edecek!
Eğitim
YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın sosyal medya hesabından aktardıklıkları:

“Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz'ı dün makamında ziyaret ederek yeni görevinden dolayı tebrik ettik.

Ziyaretimizde TBMM Komisyonu'nda olan ve 2547 sayılı YÖK Kanunu'nda yapılması öngörülen kanun değişikliği taslağındaki mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu mezunlarının sınavsız geçiş uygulamasını kaldırılmasına ilişkin görüşlerimizi de Sayın Bakan Yılmaz'a iletme fırsatı bulduk.

Kanunun yasalaşması halinde sınavsız geçişin kaldırılmasından dolayı bu haktan yararlanmak için müracaat eden yaklaşık 70 bin öğrencinin mağduriyet yaşamaması için kanun tasarısına bir ek madde konulması konusunda kendisinden yardım talep ettim.

Sayın Bakanımız, TBMM'de bulunan kanun tasarısına “sınavsız geçiş uygulamasının 2016 yılı için devam etmesi, bir sonraki yıldan itibaren bu uygulamanın başlatılması” yönündeki önerimize olumlu yaklaştı ve gerekli adımların atılacağını ifade etti.

Sayın Bakanımıza, öğrencilerimizin yaşaması muhtemel mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda göstermiş olduğu yaklaşımdan dolayı teşekkür ederim.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)