adscode
adscode

Sınavsız Üniversite 2015'te

Bakan Avcı, üniversiteye geçiş düzeninin Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK, ÖSYM koordinasyonunda yeniden biçimlendirilmesi, tek sınava ya da sınavlara endeksli olmaktan çıkartılmasının amaçlandığını söyledi.…

Sınavsız Üniversite 2015'te
ÖSYM

 
Bakan Nabi Avcı, üniversiteye sınavsız geçişte 2015 yılı hedefiyle çalışmalara devam edildiğini kaydetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yılda iki kere toplanan Bilim ve Teknoloji YüksekKurulu'nda konuyla ilgili 2 yıl önce alınmış bir karar olduğunu hatırlatan Bakan Avcı, üniversiteye geçiş düzeninin Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK, ÖSYM koordinasyonunda yeniden biçimlendirilmesi, tek sınava ya da sınavlara endeksli olmaktan çıkartılmasının amaçlandığını söyledi.

 

Bakan Avcı, üniversiteye girişte lise başarısının da değerlendirme içinde yer almasına yönelik bir çalışma yürüttüklerini belirterek, "Gerek YÖK gerek ÖSYM, gerek TUBİTAK gerekse Milli Eğitim Bakanlığı olarak uyumlu bir biçimde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2015'i hedefleyerek yapıyoruz çalışmalarımızı. 2015'ten itibaren daha önce ortaöğretime geçişte olduğu gibi tek sınava endeksli değil, çocukların okul içi başarılarını, sadece akademik ders başarılarını da değil orta vadede diğer sosyal etkinliklerdeki başarılarını da üniversiteye yerleştirmede esas alacak bir çalışma yapıyoruz" diye konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)