adscode
adscode

Sinop'ta Onbinlerce Yurttaş Nükleere Karşı Yürüdü

Sinop İnceburun'a yapılmak istenen nükleer santrale karşı Sinop ve bölge halkı yürüyüş yaparak miting düzenledi.

Sinop'ta Onbinlerce Yurttaş Nükleere Karşı Yürüdü
Türkiye'den Haberler
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından Akkuyu ve Sinop'ta yapımına başlanmak istenen nükleer santrale karşı, Sinop halkının ve Nükleer Karşıtı Platform'un (NKP) çağrısıyla 50 bini aşkın yurttaş yürüyüş gerçekleştirdi. DİSK, KESK gibi emek örgütlerinin yanı sıra Birleşik Haziran Hareketi, Halkevleri, yaşam savunucuları, EMEP, HDP, SDP gibi siyasi partilerde mitinge katıldı.

Çernobil faciasının yıldönümünde nükleer santrallare 'hayır' demek için Diyojen Heykeli önünde toplanarak buradan Uğur Mumcu Meydanı'na yürüyüş gerçekleştirdi. “Nükleere inat yaşasın hayat”, “Susma haykır nükleere hayır” ve “Yaşamak için nükleerden vazgeçin” sloganlarının atıldığı kortejin en önünde "Nükleere Hayır!" pankartıyla Sinop NKP üyeleri yürüdü. Türk-İş ve Kamu-Sen'in de yer aldığı mitinge taraftar grupları ve çok sayıda dernek ile platform da destek verdi.

Uğur Mumcu Meydanı'ndaki mitingde PRAKSİS grubu, Hasan Akyol, Nurettin Güleç ve Berkhan Güder de şarkılarıyla yurttaşlara seslenirken alanda Kazım Koyuncu şarkılarının çalınmasının ardından “Karadeniz isyanda inadına yaşam inadına özgürlük” sloganları atıldı.

'NÜKLEER VARSA HAMSİ YOK'
Mitingde konuşan Sinop Nükleer Karşıtı Platform Koordinatörü Zeki Karataş, “Sinop’a nükleer santral yaptırtmayacağız. Akkuyu ve İnceburun’daki projelerin hayata geçmesine izin vermeyeceğiz. Direneceğiz ve mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sinop Belediye Meclis Üyesi ve Sinop Balıkçıları Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Türkoğlu da “Nükleer varsa hamsi mamsi yok. Bizler ailelerimizin geçimini Sinop palamutu ile sağlıyoruz. Balıkçılığımı yok ediliyor. 600 balıkçımız var 4000 kişi balıkçılıkla geçiniyor. Bu kadar insanı aç bırakmaya kimsenin hakkı yok” dedi. Türkoğlu, “İnceburun bölgesi, emsali olmayan bir yer” diye konuştu.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)