adscode
adscode

Sıra Öğretmende

Polis ve savcıları görevden alma operasyonları bütün hızıyla devam ederken sıranın daha da vahşi şekilde öğretmenlere geldiği anlaşılıyor. Meclis'e sunulan yeni yasa tasarısı ile Milli Eğitim'de Cumhuriyet…

Sıra Öğretmende
Konuk Yazar
Milliyet gazetesi köşe yazarı Melih Aşık yazdı;

Polis ve savcıları görevden alma operasyonları bütün hızıyla devam ederken sıranın daha da vahşi şekilde öğretmenlere geldiği anlaşılıyor. Meclis’e sunulan yeni yasa tasarısı ile Milli Eğitim’de Cumhuriyet tarihinde görülmedik bir tasfiye operasyonu başlayacak. CHP milletvekili Prof. Nur Sertel yaklaşık 100 bin eğitimciyi etkileyecek tasarının yasalaşması halinde neler olacağını bakınız nasıl anlatıyor:
* Milli Eğitim Bakanlığı’nda müsteşar dışında kalan, okul müdürleri ve yardımcıları da dahil 4 yıllık görev süresini tamamlamış tüm yöneticilerin görevleri, hiçbir işleme gerek kalmaksızın sona erecek.
* Yeni okul müdürlerinin atanmasında sınav kalkacak, atama yetkisi il milli eğitim müdürlerinin önerisi ile valilerin olacak.
* Müdür yardımcıları, okul müdürlerinin önerisi ile atanacak.
* Aday öğretmenliğe atanabilmek için ÖSYM’nin yaptığı KPSS yeterli olmaktan çıkacak. Öğretmenliğe atanmada bakanlık tarafından yapılacak sözlü sınavın önü açılarak yandaşlara yeni fırsatlar tanınacak.
* Talim Terbiye Kurulu’nun karar organı olma özelliği kaldırılacak, “Danışma Kurulu” statüsüne indirilecek. Ders kitaplarının kabulü ile ilgili kararları artık bu kurul veremeyecek.
* Bakanlık müfettişliği sistemi kaldırılacak, müfettişler il milli eğitim müdürlerinin emrine verilecek. Böylece tarafsız denetim tümüyle ortadan kalkacak.
Eğitim de aynen yargı gibi sıkı sıkıya AKP’ye bağlanıyor... AKP’yi yönetenler yeni nesilleri kendilerine benzetmeyi esas alıyor...
Yazının Devamı İçin Tıklayın!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)