adscode
adscode

Şırnak'ta hedef 35 kişilik sınıflar

Şırnak'ın Merkeze bağlı Balveren Beldesinde 8 derslikli bir okul eğitime açıldı.

Şırnak'ta hedef 35 kişilik sınıflar
Eğitim
Şırnak Valisi Hasan İpek, okullarda derslik başına düşen öğrenci sayısını Türkiye standartlarına getirecek bir yapılanma içerisinde olduklarını söyledi.
Merkeze bağlı Balveren Beldesinde İl Özel İdaresi'nce 500 bin liraya yaptırılan 8 derslikli Balveren Gazi İlkokulu'nun açılışında konuşan Vali İpek, ataması yapılan öğretmenler ve yapımı tamamlanan okullar sayesinde Şırnak'ta eğitim alanında büyük ilerleme katettiklerini belirtti.
Şırnak, Cizre ve Silopi'de okullarda derslik başına 35 öğrenci düşürme gayretinde bulunduklarını kaydeden Vali İpek, şöyle konuştu:
"Şırnak'ta öncelikli hedefimiz kalabalık sınıflardan kurtulmak. Sınıflarımızı 35 kişilik Türkiye standardına getirecek bir yapılanma çalışmamız var. Sayın Milli Eğitim Bakanımız buraya ikinci dönemde iyi sayıda öğretmen gönderdi. Öğretmen kadromuz da gayet iyi durumda. Eğitim ve öğretim önümüzdeki yıl daha iyiye gidecek. Çünkü Şırnak'ta insanlar gerçekten zeki. Örnek olarak bir belde olan Balveren'de her meslekten en üst seviyede insanlarımız var. Balveren'e ayrıca bir lise yapmayı planlıyoruz."
Vali İpek, konuşmasının ardından öğrenci ve öğretmenlerle okulun açılış kurdelesini kesti.
Törene Vali İpek'in yanı sıra, Vali Yardımcısı Deniz Zeyrek, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Öğmen, İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Harun Bakkal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kazım Zan da katıldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)