adscode
adscode

Şişli Meslek Lisesi'ne Yine Durdurma

Mahkemenin daha önce iptal ettiği Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin yenilenen imar planlarını mahkeme bir kez daha durdurdu.

Şişli Meslek Lisesi'ne Yine Durdurma
Okullardan Haberler

Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin bulunduğu arazi üzerinde AVM ve Rezidans gibi fonksiyonlarla yoğun bir yapılaşma öngören imar planlarının yürütmesi bir kez daha durduruldu.

Lisesinin bulunduğu arazide, Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı'na devrinin ardından imar planı değişikliğine gidilmişti. İmar planı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2 Ekim 2013'te onaylanmıştı.

İmar planı değişikliğine, arazinin okul olarak devam etmesini isteyen mezunlar tepki gösterirken, TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, konuyu yargıya taşımıştı.

İstanbul 8. İdare Mahkemesi önce 20 Mart 2014'te planın yürütmesi durdurdu sonra 31 Ekim 2014'te planları iptal etti. Ancak alınan mahkeme kararına rağmen yeni planlar 16 Eylül 2014'te yürürlüğe girdi.

Mahkeme kararına rağmen aynı planlar

Şehir Plancıları Odası, alınan mahkeme kararına rağmen iptal gerekçelerini oluşturan itirazların aynen korunduğunu ve "yargı makamının kararının atlatılmak istendiğini" belirterek yeni planlara da itiraz etti ve planlar İstanbul 3. İdare Mahkemesi tarafından yürütmesi bir kez daha durduruldu.

Oda yaptığı yazılı açıklamada, bu kararın kentsel donatılar anlamında çok yetersiz bir alanda olan Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin eğitim amacıyla kullanımına devam edilmesi açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

Söz konusu alanda faaliyet gösteren Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, mevcut durum itibariyle yaklaşık 5000 öğrenci ve 250 kişilik öğretmen kadrosu ile birlikte, tarihi Sanayi-i Nefise Mektebine kadar giden Türkiye'nin en köklü ve önemli meslek liselerinden biri.

Oda, içerisinde yer alan atölyeler, sosyal tesisler ve idari birimler ile birlikte bir bütün olan bu eğitim alanının ortadan kaldırılması, parçalanması veya merkezi konumundan uzaklaştırılarak taşınmasının işlevini büyük ölçüde kaybetmesine yol açarak kamu yararına açıkça aykırı bir durum teşkil edeceğini ifade etti. (NV) Bianet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)