adscode
adscode

Şişli’de Ramazan, Tiyatro ile Şenleniyor

Şişli Belediyesi Ramazan ayında da kültürel çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Şişli’de Ramazan, Tiyatro ile Şenleniyor
Etkinlikler
Şişli Belediyesi her akşam ilçede bulunan okul bahçelerinde ücretsiz tiyatro oyunları sergileyerek, Şişlililerin tiyatroyla bütünleşmeleri, huzur ve bereket ayı olan Ramazın ayında keyifli dakikalar geçirmeleri için tiyatroyu mahallelerine kadar getiriyor. Şişli Belediyesi’nin kültürel etkinlikler kapsamında gerçekleştirdiği mahalle tiyatroları her yaştaki izleyici eğlendirirken aynı zamanda düşündürüyor.



Şişli Belediyesi’nin mahallelerde sergilediği oyunlar, Süha Uygur Kumpanyası tarafından sergilenen  “Bir Ramazan Akşamı Masalı” ve Tiyatro 3023 Veysel Diker tarafından sergilenen  “Ah Evlendim Vah Evlendim” müzikli güldürüleri.

Tiyatro oyununun yanısıra geleneksel Karagöz-Hacivat gösterisi, danslı-müzikli ortaoyunu ile Ramazan, Şişli’de daha bir coşkulu geçiyor.



Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, “Yaz döneminde geleneksel hale gelen sokak tiyatrolarımızı, geleneksel değerlerimizle bütünleştirerek Ramazan ayında da sergilemeye devam ediyoruz. Tiyatro izlemeye gidemeyen yurttaşlarımız için sokak tiyatroları kuruyoruz, sanatı halkımızın ayağına getiriyoruz. Amacımız, Şişlili yurttaşlarımızın Ramazan ayını birlik, beraberlik ve komşuluk duyguları içerisinde geçirmeleri. Şişlililer sokak iftarlarımızda oruçlarını açtıktan sonra hep beraber tiyatro izlemenin keyfini yaşıyorlar” açıklamasında bulundu.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)