adscode
adscode

Sistem Değişiyor!

Üniversiteye girişi lise başarısı belirleyecek

Sistem Değişiyor!
Türkiye'den Haberler
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TGRT Haber'de, üniversiteye giriş sisteminin değiştirileceğini açıkladı. Sisteme ilişkin ilk kez detaylı açıklamalarda bulunan Avcı, şunları kaydetti: 

DERSHANEYE İHTİYAÇ KALMAYACAK: 2015'te dershanelere ihtiyaç kalmayacak. Sınavlar kalkıyor. Bizim SBS diye bir sınavımız vardı. Geçen yıl bunu kaldıracağımızı söyledik ve bu oldu. Aynen SBS'de olduğu gibi olacak. Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulumuz, 1.5 sene önce yaptığı toplantıda üniversiteye giriş sisteminin yeniden biçimlendirilmesi için YÖK, MEB ve TÜBİTAK'ı görevlendirdi. Bu 3 kurum, 2 senedir çalışıyor. Araştırmalar, denemeler yapıyor. 

AÇIK UÇLU SINAV DEVRİMCİ ADIMDI: ÖSYM, 3-4 ay önce açık uçlu üniversite sınavı ile ilgili pilot bir uygulama yaptı. Açık uçlu sınavı nasıl yaparım, üniversite sınavında açık uçlu soruları nasıl kullanabilirim diye. Bu, çok önemli ve devrimci bir adımdı. Açık uçlu soruların değerlendirilmesi çok objektif olacak. 

DOĞRUDAN LİSE MÜFREDATI: Hayat eşittir 180 dakika olmayacak. Ortaöğretime geçişte SBS'yi kaldırarak başladık. İnşallah üniversiteye girişlerde de öğrencilerin lise 1, 2, 3, 4. sınıfların müfredatlarından edindikleri başarıları değerlendirmeye alan bir giriş sistemi üzerinde çalışıyoruz. Üniversiteye girişi doğrudan lise müfredatındaki başarıya endekslemek istiyoruz. Öğrenci, orada gösterdiği başarılarla üniversiteye gidebilecek. Böylece çocuk kendi 4 yıllık performansına bakarak 'ben hangi üniversiteye girebilirim' diye konuyu önce kendi vicdanında rasyonalize edecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)