adscode
adscode

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ

...

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ

Rektör: Prof. Dr. Alim Yıldız

Kuruluş tarihi: 1974

Bulunduğu il: Sivas

Akademik birimleri: Diş Hekimliği, Eczacılık, Edebiyat, Eğitim, Fen, Güzel Sanatlar, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, İletişim, Mimarlık, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Teknoloji, Teknik Eğitim, Tıp, Turizm, Veteriner olmak üzere 18 fakültesi, 4 enstitüsü, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı, 5 yüksekokulu, 14 MYO’su var.

Öğrenci sayısı: 60.000 öğrencisi bulunuyor.

Akademik personel sayısı: 1885 akademik personeli var.

Burs olanakları: Üniversite Vakfı tarafından YKS’de ilk 5000’de üniversiteyi tercih edenlere karşılıksız burs, bilgisayar ve çeşitli hediyeler verilecek. Ayrıca imkânlar çerçevesinde maddi durumu düşük öğrencilere burslar verilecek.

Yurt olanakları: KYK’ya ait yaklaşık 15.000 öğrencinin barındığı yurtlar kampüs alanında ve şehir merkezinde faaliyetlerini göstermekte. Ayrıca halen inşaatı devam eden ve Eylül 2018’de yaklaşık 10 bin öğrencinin barınabileceği yurtlar da faaliyete geçince yaklaşık 25 bin öğrencinin barınabileceği yurtlarla hizmet verilecek.

Öğrenci kulübü sayısı: 102 öğrenci kulübü ve topluluğu var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları:

Erasmus, Mevlana ve Eğitim-Araştırma İkili İşbirliği Protokolleri kapsamında imzalanan uluslararası anlaşma sayısı 150’ye yükseldi. Farabi kapsamında Türkiye’den yaklaşık 102 üniversiteyle işbirliği anlaşması var. Bu yıl üniversitede düzenlenen Yabancı Öğrenci Sınavı’na İngiltere, İsviçre, Çin, Fransa, Tayland, Endonezya, Yemen ve Rusya gibi 63 farklı ülkeden birçok müracaat yapılmış olup ancak şartları tutan 2 bin 731 öğrenci sınava girdi. Yandal imkânları özellikle Mühendislik Fakültesi bölümlerinde uygulanmakta.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Akademik olarak birçok bölümü bulunan, 44 yıllık köklü bir üniversite, yaşayan, sosyal ve kültürel etkinlikleri bol, doğaya saygılı, engellileri düşünen, güvenli ve engelli dostu bir kampüs, şehiriçi belediye araçlarının toplanma merkezi yerleşkede olduğundan şehrin her tarafına tek araçla gidilebildiği için ulaşımı kolay, yurt imkânları çok geniş, güvenli bir üniversitede okumak isteyen öğrencilerimizi tarihi, kültürel ve coğrafi güzellikleriyle ünlü öğrenci şehri Sivas’a ve üniversitemize bekliyoruz.

İletişim bilgisi: www.cumhuriyet.edu.tr

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)