adscode
adscode

Soma faciasının ardından Koç Fest de iptal edildi

​ERÜ'deki Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın açılış etkinlikleri ve konserler ile Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ve Niğde Üniversitesi'ndeki bahar şenlikleri iptal edildi.

Soma faciasının ardından Koç Fest de iptal edildi
Türkiyeden Haberler
Manisa'nın Soma ilçesinde maden ocağındaki yangın nedeniyle Erciyes Üniversitesi'nde gerçekleşecek Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın açılış etkinlikleri ve konserler ile Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ve Niğde Üniversitesi'ndeki bahar şenlikleri iptal edildi.

Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nı düzenleyen kuruldan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Soma'da yaşanan acı olay hepimizi derinden üzdü, Bugün Erciyes Üniversitesi'nde gerçekleşecek Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın açılış etkinliklerini ve konserleri iptal ettik. 4 bine yakın sporcumuzun Kayseri'de bulunması sebebiyle üniversiteler arası spor müsabakaları devam etmektedir."

İki üniversite bahar şenliğini iptal etti

Kayseri'deki Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ile Niğde Üniversitesi de Soma'da maden ocağındaki yangın nedeniyle bahar şenliklerini iptal etti.
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"13-15 Mayıs'ta yapılacak olan 3. öğrenci bahar şenliği, Soma ilçesinde meydana gelen maden kazası nedeniyle iptal edilmiştir. Maden kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz."
Niğde Üniversitesi de kurumsal internet sayfasını karartarak başsağlığı mesajı yayımladı.

Üniversitede gerçekleştirilecek bahar şenliklerinin iptal edildiği duyurulan mesajda, "Milletimizi derin bir üzüntüye boğan bu müessif kazada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diler, mahsur durumdaki madencilerimizin sağ salim kurtulmasını temenni ederiz" denildi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)