adscode
adscode

SOMA’NIN YÜREĞİ GENÇLERDE ATACAK

Dünya gençleri Yıldız Teknik Üniversitesinin etkinliğinde, Soma’da hayatını kaybeden emekçi maden işçilerimizin çocukları ile “Genç Türkiye Mentorları” projesinde sürekli sosyal dayanışma için birleşiyor.

SOMA’NIN YÜREĞİ GENÇLERDE ATACAK
Etkinlikler
Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İstanbul Sanayi Odası stratejik ortaklığında, İnfoloji desteğiyle düzenlenen Genç Türkiye Zirvesi bu sene; yerin kilometrelerce altında çalışan emekçi maden işçilerimizi kaybettiğimiz Soma’nın acısını paylaşmak ve bu karanlığı hep birlikte el ele vererek aydınlığa dönüştürmek için düzenlenecek. Bu organizasyonda Türkiye’nin yeni vizyonu belirlenirken Soma’da hayatını kaybeden yüzlerce işçiyi anmak ve ailelerine destek olmak adına “Soma’nın Yüreği Gençlerde Atacak” sloganı ile “Genç Türkiye Mentorları” sosyal sorumluluk projesini hayata geçirilecek.

Genç Türkiye Zirvesi’nde buluşacak sivil toplum kuruluşları, iş dünyası temsilcileri, sanatçılar, yazarlar, gazeteciler ve bakanlar ile “Genç Türkiye Mentorları” projesinin geniş kitlelere ulaştırılması ve farkındalığın arttırılması hedefleniyor. Proje bu sene “Soma” ile başlatılacak olup bir mağduriyet ifadesi olarak değil gençlerin farkındalığının artması için her sene farklı bir konsept ile gerçekleştiriliyor.

Genç Türkiye Zirvesi’nde sosyal sorumluluk konsepti 

Bu proje; dünyanın dört bir yanından tüm gençleri,  Soma’da yaşanan acılı olayda yakınlarını kaybeden ailelerin çocukları ile birleştirerek onların acılarını en derin şekilde paylaşacak bir abi, bir abla kazandıracak. Başvuran gençler ve Soma’lı ailelerin çocukları arasında yapılan uygun eşleştirmelerin ardından aradaki iletişim sağlanıp projenin en verimli şekilde gerçekleşmesi sağlanacak. “Genç Türkiye Mentorları” projesi kapsamında Mentee olacak Soma’lılar ve Mentor olacak gençler; Genç Türkiye Zirvesi 2015 ‘in değerli davetlileri arasında yer alacak ve onlar için özel bir İstanbul gezisi yapılacak.

Rektör Yüksek: “Gençlerimiz geleceği gönül ve güç birliği içinde yönetecekler”

Projeye ev sahipliği yapan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek konuyla ilgili şunları söyledi: 
“Bugüne dek yapılmış en kapsamlı ve geniş gençlik projesi olan Genç Türkiye Zirvesinin bu seneki konsepti “İnovatif Düşün Geleceği Yönet” olarak belirlendi. Ne var ki Soma’da meydana gelen elim kazaya duyarsız kalması mümkün olmayan gençliğimiz, bu konsepti biraz daha genişleterek, Soma’da yaşamını yitiren işçilerin, geride kalan ailelerine yönelik önemli bir projeye imza atmak istediler. Hayatını kaybeden işçilere Allah’tan Rahmet, ailelerine sabır ve kolaylık diliyorum, böyle bir projeyle Soma’ya kardeşlik köprüsü kuran gençlerimize de duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyorum. Geleceği yönetmekte, bilim ve teknolojik gelişimin önemi kadar, sosyal sorumluluklarımız ve birbirimizle olan gönül bağımız da hayati önem taşımakta. Geleceği yönetmekte asıl olan, gençlerimizin gönül ve güç birliği içinde olmalarıdır.”

Genç Türkiye Zirvesi Koordinatörü Muhammed Atilla Sevim de açıklamasında; “Milletimiz ve bütün dünya için çok üzücü bir durum, haberi ilk duyduğumuz andan itibaren dünyanın bütün gençlerini birleştiren Genç Türkiye Zirvesi Ekibi olarak bir sosyal sorumluk projesi geliştirme kararı aldık. Bu yarayı sarmak elbette ki mümkün değil ancak bir nebze de olsa onların acısını derinden paylaşmak istiyoruz. Soma’nın acısını paylaşmak isteyen herkesin de “Soma’nın Yüreği Gençlerde Atacak” sloganı ile projeye desteklerini beklemekteyiz. Acılı ailelere ve Türk milletine sabır, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum, başımız sağolsun” dedi.

“İnovatif Düşün Geleceği Yönet” ana teması ile 23-24-25 Mayıs tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak Genç Türkiye Zirvesi’nde başlatılacak “Genç Türkiye Mentorları” projesine katılmak için www.gencturkiyezirvesi.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)