adscode
adscode

Sonbaharda saçlara dikkat

MS Sağlık, Kozmetik ve Danışmanlık şirketi kurucusu Mehtap Serdaroğlu, mevsim değişikliğine bağlı olarak saç dökülmesini engellemenin yolları hakkında bilgiler verdi.

Sonbaharda saçlara dikkat
Sağlık
Serdaroğlu, ''Sonbaharda, kimilerimizin yoğun, kimilerimizin hafif şekilde yaşadığı deri değişimi, havaların soğuması, ısıtma sistemlerinin ortam nemini azaltması, günlük yorucu ve tekdüze hayata dönüş, düzensiz beslenme, şehrin kargaşası, rüzgar gibi etkenlerle de birleşince, saç dökülmesi kaçınılmaz hale gelir. Bu dönemde görülen saç dökülmeleri mevsimseldir. Sağlıklı bir saç her ay 1-1.5 cm uzar. Saç dökülmeniz günlük 50-100 tel civarında ise bu normaldir ve saçın normal büyüme döngüsü içinde beklediğimiz bir sonuçtur. Erkeklerde genetik saç dökülmesi ergenlikten, 40 ve 50 li yaşlara dek herhangi bir zamanda başlayabiliyor. Erken yaşlarda başlayan saç dökülmesi tedavileri ile erkeklerde saç kayıpları kontrol altına alınabilir ve kozmetik olarak pek fazla kayıp yaşanmaz. Saç dökülmesinin psikolojik etkisi erkekler üzerinde farklıdır. Kimi kişiler saç dökülmesini önemsemezken bazılarında saçlarda oluşan en ufak incelme ve bir tutam saç kaybı bile iş yaşamında ve sosyal hayatta bu kişileri zora sokar ve hayatı çekilmez hale getirebilir." diye konuştu.

Androgenetik alopesi, kadınlarda görülen en sık saç dökülme sebebi olduğunu ifade eden MS Sağlık, Kozmetik ve Danışmanlık şirketi kurucusu Mehtap Serdaroğlu, şöyle konuştu:

"Genelde tahmin edildiğinden daha yaygındır. Toplumda kadınlarda saç dökülmesinin nadir olduğu düşünülse de \%30 kadında yaşamı boyunca en az bir kez saç tellerinde incelme gözlenmektedir. Kadınlarda bu durum yaygın olarak tüm saçlarda görüldüğünden ve erkeklerde olduğu gibi tam kellik yaratmadığından ön saç çizgisi genellikle korunur; bundan dolayı kadın tipi dökülme (incelme ve seyrelme ) nadir olarak algılanır. Saç sağlığı için somon tüketilmesi faydalıdır. Somon; Saçlı deriyi hidrate ediyor yani su tutmasını sağlıyor, kırılmaları önlüyor; yani sağlıklı saçlar için önemli bir besin desteğidir .Bunun dışında saçlı deri yapısına en uygun ve kaliteli şampuanlar ve saç köklerini besleyici ürünler kullanarak saçlarımızı koruyabilir ve güçlendirebiliriz. Trixowell Şampuanın içeriğinde bulunan aktif maddeler saç uçlarında gerekli nem ve saç derisindeki sebum miktarı dengesinin koruyarak saçlarınızı temizler. Şampuan içinde saça zarar veren, deride tahrişe ve saç kaybına neden olabilen hiçbir yüzey aktif madde (SLS= Sodyum Lauryl Sulfat ve Sodyum Laureth Sulfat) bulunmuyor . Trixowell şampuanın içeriğinde bunların yerine Dünyanın ilk organik, helal, koşer sertifikalı ve yenilebilir (food-grade) yüzey aktifi kullanılmış: Andean Q Ultra (Quillaja Saponaria).Andean Q çok eski zamanlardan beri Güney Amerika yerlileri tarafından kişisel temizlik, deterjan ve dizanterinin iyileştirilmesi gibi çok amaçlı olarak kullanılmış. Andean, saçları ve saçlı deriyi derinlemesine ama şefkatli temizler, diğer yüzey aktiflerin aksine onları kurutmaz, ama nemlendirir. Zengin içeriği, kafa derisindeki yağ /sebum çıkışını düzenler ve saçlardaki kepek oluşumunun azalmasında etki gösterir. Günümüzde Andean Q Ultra hem gıda hem de kozmetik sektöründeki dünyanın seçkin markalarının formülasyonlarında bu özelliklerinden dolayı yer almaktadır.Üstelik Andean Q Ultra dermatolojik testlerle kanıtlanmış ve anti alerjiktir.

Şampuanın içeriğinde yer alan aktif patentli maddelerinden biri de Suda çözünebilen, İsviçre Pinot Noir üzümü çekirdeği özütü Procyanidin ve yağda çözülebilen doğal Tocopherol (E vitamini) maddelerini birleştirerek dünyada ilk defa bir şampuan içeriğine sokulmayı başarabilen bu kompleks saçları adeta uçuruyor. Böylece saç bakımında suya dayanıklı ve saçlara canlılık veren çok güçlü bir antioksidan kompleks oluşturulmuştur.Bu süper anti oksidan formülün başlıca özellikleri: Saçlarda koruma kalkanı oluşturarak, saçları fiziksel stres (UV radyasyonu, tarama, saç kurutma makinası, maşa gibi ısıl işlemler, vs) ve kimyasal strese (deniz suyu, kimyasallar, perma, boya, vs) karşı korumak, Saçın rengini koruyarak renk solmalarını engellemek ve Saçlı derinin PH dengesine yardımcı olmaktır. Saçlarımız kısa ve yağlı ise onu her gün şampuanla yıkayabiliriz. Daha uzun, normal yada kuru ise onu iki günde bir şampuan ile yıkamalısınız. İyi bir şampuanın amacı saç ve saçlı deriye hasar vermeden nazikçe temizlemek ve nem ve sebum dengesini korumak olmalıdır. Saçlarımızın sağlıklı uzamasını sağlamak, dökülmesini önlemek, incelen saçlarımızı güçlendirmek için beslenmemize dikkat etmeli, saç köklerimizi canlı tutmak için saç köklerini uyaran ve canladıran Trixowell Serum kullanabiliriz."

İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)