adscode
adscode

Sosyal Bilimler Lisesi Eğitim Meşalesini Yakıyor

​2014-2015 Eğitim-Öğretim sezonunda, eğitime başlayacak olan Batman Sosyal Bilimler Lisesinde geleceğin bilim insanları yetişecek.

Sosyal Bilimler Lisesi Eğitim Meşalesini Yakıyor
Eğitim
Spor Lisesi ile birlikte ilimizde eğitime kazandırılan, Batman Sosyal Bilimler Lisesinde, 1 yılı yabancı dil hazırlık olmak üzere 5 yıl eğitim verecek.

Fen Liselerine denk olan Sosyal Bilimler Lisesinde, geleceğin kamu yöneticileri, edebiyat ve sosyal bilimler alanında ihtiyaç duyulan, üstün nitelikli bilim insanları yetişecek.

Batman Sosyal Bilimler Lisesinin, Batmana hayırlı olmasını dileyen Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik; "Yurt genelinde sadece 32 ilde bulunan, Sosyal Bilimler Lisesinin ilimize kazandırılmış olması, Batman'ın eğitim seviyesine önemli katkısı olacak. Edebiyat ve sosyal bilimler alanına ilgisi ve yeteneği olan öğrencilerimizi, daha iyi bir şekilde yüksek öğrenime hazırlanmasını sağlarken, bu alanlarda araştırma ve geliştirmeye uygun ortam ve şartları sağlayacak. Lisemizde öğrenim görecek öğrencilerimiz, 2 yabancı dil birden öğrenme imkanıyla, büyük bir avantaj da sağlamış olacaklar. Üniversite yerleştirme oranlarına bakıldığında Sosyal Bilimler Liseleri, Fen Liseleriyle yarışır durumda. İnşallah Batman Sosyal Bilimler Lisesinde, geleceğin kamu yöneticileri, edebiyat ve sosyal bilimler alanında üstün nitelikli bilim insanları yetişecek. Batman Sosyal Bilimler Lisesinin, Batman'a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. İlimizde yeni eğitim sezonunda eğitim verecek olan, Batman Sosyal Bilimler Lisesi, Batı Raman yolu üzerinde bulunan, TEİAŞ bitişiğindeki modern kampüsünde eğitim verecek. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)