adscode
adscode

Sosyal Sorumluluk Ödevinin Sınırları Ülkeyi Aştı!

Doğa Koleji öğrencisi Cennet Sıray’ın t-MBA dersindeki sosyal sorumluluk ödevi için Türkmen ailelere yönelik başlattığı yardım kampanyası çığ gibi büyüdü.

Sosyal Sorumluluk Ödevinin Sınırları Ülkeyi Aştı!
Okullardan Haberler
Doğa Koleji Adana Kampüsü 9’uncu sınıf öğrencisi Cennet Sıray, t-MBA dersinde öğretmenin 3 yılda 50 saatlik sosyal sorumluluk ödevi vermesinin ardından babası Abdulbaki Sıray ile Irak ve Suriye’den kaçan Türkmen ailelere yönelik yardım kampanyası başlattı. Proje kapsamında Irak ile Suriye’den kaçan Türkmenlere verilmek üzere yardım toplayan Cennet, 300’den fazla Türkmen aileye ulaştı. Kampanyaya Avustralya’dan da destek geldi.

Kampanyaya Büyük Destek

Sosyal Sorumluluk Ödevine başlarken, “Unutma Onların Umudu Sensin” yazan afişler bastıran Sıray, bu afişleri Adana’nın çeşitli noktalarına yapıştırdı.

Sosyal Sorumluluk Projesi için sosyal medya hesaplarıyla ailelere yardım dağıttığını sanal dünyada gruplar kurduğunu kaydeden Cennet Sıray, “Televizyonda Irak ve Suriye’nin değişik bölgelerinden kaçarak Türkiye’ye gelen insanların yaşadığı drama sessiz kalmamak için bu projeye başladım. Ailemin de desteğini aldıktan sonra “‘Unutma onların umudu sensin” adlı bir yardım kampanya başlattım. Ödevimiz üç yılda 50 saatlik bir proje olacaktı. Ama ben bir ay içinde şu ana kadar yüz saatten fazla çalıştım” dedi.

Proje kapsamında; oyuncak, gıda kolileri, çocuk maması, bebek bezi, ikinci el kıyafet, ev eşyası, halı, okul kıyafetleri, bebek kıyafetleri, yatak-yorgan-battaniye temiz kullanılmış ikinci el eşya ihtiyaç sahipleriyle paylaşıldı.

t-MBA Dersinin Amacı

Doğa Koleji tarafından uygulanan t-MBA eğitim modelinin amacı, kendini iyi ifade eden ve topluma pozitif katkıları olan, kendine güvenen ve teknolojiyle barışık girişimciler, sosyal liderler ve yenilikçi önderler yetiştirmektir. 

t-MBA öğrencileri kendi iş projelerini eğitim yılı boyunca geliştirir. Bu proje ilgili sektörlerden öğretmenler, sahanın profesyonelleri ve uzmanlar tarafından değerlendirilir.

t-MBA akademik programı ile öğrenciler ekonomi, pazarlama, para yönetimi, girişimcilik, insan kaynakları, uluslararası ilişkiler ve AB ilişkileri, yönetim ve organizasyon, ticaret hukuku, sistem dinamikleri ve veri madenciliği derslerini görür. Her sene düzenlenen iş projesi yarışmaları öğrencilerin bu derslerde öğrendikleri kavramları pratiğe geçirme şansı tanır.

Öğrenciler mesleki gözlem uygulamaları ile 9. sınıftan itibaren ilgi duydukları alanda çeşitli meslekleri tanıma imkanı bulur. t-MBA seminerlerinde öğrenciler; mesleki kariyerlerinde belli bir noktaya gelmiş, değişik meslek gruplarından farklı profilde rol modelleriyle karşılaşır.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)