adscode
adscode

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİĞE HAYIR!

Anadolu Eğitim Sendikası sözleşmeli öğretmenlik sisteminin geri getirilmesini eleştirdi.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİĞE HAYIR!
Sendikalar
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz televizyon programında yaptığı açıklamada öğretmen açıklarını kapatmak için sözleşmeli öğretmen sistemini yeniden getireceklerini söyledi.

Yılmaz, “Diyeceğiz ki 'Sözleşmeli öğretmende aile ataması, öğretmenin olduğu yere yapılır'. Aile birleştirmesini sözleşmeli öğretmenin olduğu yerde yapacağız. Sözleşmeli öğretmeni 5 yıl süresince getireceğiz. 5 yılın sonunda performansına bakılarak bu öğretmenleri kadroya alacağız, 3 yıl da kadrolu olarak çalışacak, 8 yıl. 8 yıldan sonra artık Türkiye'nin dört bir tarafı kendi tercihine göre serbesttir diyeceğiz" diye konuştu.

Daha önce sözleşmeli öğretmenlik yapmış birisi olarak söyleyebilirim ki Sözleşmeli Öğretmenliğin ülkeye,eğitime, öğrencilere hiçbir faydası yoktur. Öğretmenin ücretlisi, vekili, sözleşmelisi olmaz. Aynı öğretmenler odasında aynı işi yapıp farklı özlük haklarına sahip öğretmenlerin olması kabul edilemez. Daha önce denenmiş, başarılı olunmamış ve hakkında binlerce dava açılmış bir sistemi tekrar getirmek çok büyük yanlışlıktır.

Sayın bakan diyor ki sözleşmeli öğretmenlerin aile birleşmesini öğretmenimizin bulunduğu yerde yapacağız. Peki eşi özel sektörde çalışan ne olacak? Peki sağık özründen dolayı yer değiştirmek isteyen öğretmenimiz ne olacak? 5 yıl sonra kimler tarafından öğretmenimizin performansına bakılarak kadroya alınacak? Ne olacağını söyleyeyim; bütün bu olumsuzluklara davalar açılacak ve kazanılacak. Gereksiz yere davalar zinciri oluşacak.

Doğu ve Güneydoğu bölgesi başta olmak üzere çalışma zorluğu olan bölgelerden öğretmenlerin kısa süre sonra yer değiştirmek istediği bir gerçektir. Bu durumda bu bölgelerde öğretmen açığı oluşmakta, batıdaki bir çok il ve ilçede ise norm fazlası öğretmenlerimiz olmaktadır. Bu nedenle öğretmenlerin yer değişikliklerinde büyük sıkıntılar olduğu, böyle giderse yakın zamanda belirli branşlarda sağlık ve aile özrü dışında yer değiştirmelerin mümkün olmayacağı aşikar.

Bakanlık bu sorunu çözmek istiyorsa bunun çözümü Sözleşmeli Öğretmenlik değil, çalışma zorluğu olan bölgelerimizin teşvik edilmesidir. Bu konu ile ilgili detaylı raporumuzu bakanlığa sunduk. Umarız bakanlık öğretmenlerimizi mağdur edecek, eşleri ayıracak, davalar zinciri oluşturacak bu uygulamadan Şubat ayına kadar vazgeçer. Biz bu konunun her zaman takipçisi olacağız.



Mehmet Alper ÖĞRETİCİ
Anadolu Eğitim Sendikası
Genel Teşkilatlandırma Sekreteri

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)