adscode
adscode

Sözlü Sınav İle Müdür Atamaları TBMM'ye Taşındı

MİLLETVEKİLİ BULUT; SÖZLÜ SINAV İLE MÜDÜR ATAMALARINI TBMM'YE TAŞIDI.

Sözlü Sınav İle Müdür Atamaları TBMM'ye Taşındı
Türkiye'den Haberler
Balıkesir MHP Milletvekili Ahmet Duran BULUT; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan müdür atamaları sözlü sınavlarının objektiflikten uzak olarak gerçekleştirilmesi birçok ilimizde bu sınavların iptali ile ilgili davalar açılmış ve idari mahkemeler tarafından iptal kararlarının verilmeye başlandığını ifade etti.
 
Milletvekili Bulut; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan müdürlük sözlü sınavlarının objektiflikten uzak olarak gerçekleştirilmesi sebebiyle birçok ilimizde bu sınavların iptali ile ilgili davalar açılmış ve idari mahkemeler tarafından iptal kararları verilmeye başlandığını ifade etti.
 
İdari Mahkemeler tarafından verilen kararların gerekçelerinde; komisyon üyeleri tarafından sorulan sorulara adayların vermiş olduğu cevapların ne olduğu ve takdir edilen notların gerekçelerinin ortaya konulmadığı,  sözlü sınavın yazılı sınavı tamamlayıcı nitelikte olmasına karşılık, her iki sınav notu arasındaki büyük farklılıkların ortalamayı düşürerek çok sayıda adayın yazılı sınavlardaki başarılarını etkisizleştirdiği, bu sebeple sözlü sınavlara ilişkin değerlendirmenin objektif ve sağlıklı bir şekilde yapılmadığı gerekçelerine yer verildiğine de değinen Milletvekili Bulut;
 
Bakanlığın mahkeme kararlarını uygulayıp uygulamayacağı konusunda tereddütler olduğunu ifade etti.
 
Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına taşıyan Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran BULUT; Milli Eğitim Bakanlığına konu ile ilgili olarak yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdiğini ifade etti.
 
MHP'li Bulut'un Milli Eğitim Bakanına yönelttiği sorular şu şekilde;
 
1.      Mahkeme kararları Bakanlığınız tarafından uygulanacak mıdır?
2.      Mahkeme Kararlarını uygulayarak sınavların tamamının iptal edilmesi yeni yapılacak sınavların daha objektif olması konusunda, Bakanlığın çalışmalarıolacak mıdır?
3.      Sınavların daha objektif ve sağlıklı bir biçimde yapılması için mülakat sınavında verilecek notların yazılı sınav tamamen değiştirmeyecek oranda olması gerekmektedir. Bu konu da çalışmalarınız var mıdır?

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)